MENU

Jaarverslag 2023: Gods wereldwijde kerk aan het werk

We kijken dankbaar terug op 2023. Een jaar waarin veel gebeurde en waarin we bemoedigd werden door Gods wereldwijde kerk! In ons jaarverslag lees je er alles over.

2023 was een mooi jaar, waarin we onder de indruk mochten zijn van God die werkt door Zijn kerk! We zijn onder de indruk van de vele lichtpuntjes die we mochten zien. Lichtpuntjes als voorboden, voorproefjes van wat nog komen gaat. In het voorjaar van 2023 vroegen we tijdens een campagne aandacht voor partner-kerken in Zimbabwe. Schoon (drink)water is daar geen vanzelfsprekendheid. Nu zijn er waterputten gegraven en kunnen mensen schoon water drinken tijdens de extreme droogte dit jaar. Een knipoog van de Schepper naar het levende water.

Vertrouwen

Aan het eind van het jaar werden we als medewerkers van Verre Naasten geconfronteerd met het plotselinge overlijden van Nico Zwemstra. Nico was zeer geliefd bij collega’s en bij partners in Azië. Hij wist zich een instrument in Gods handen en liet geen mogelijkheid onbenut om iets te laten zien van zijn Verlosser, Jezus Christus en Zijn koninkrijk.

Tijdens de dankdienst voor het leven van Nico konden zijn kinderen getuigen van de zekerheid van het geloof. Knipogen van God naar ons, zelfs bij zo’n droevige gebeurtenis. Lichtpuntjes naar ons die (nog) achterblijven: eenmaal zal de kennis van de Heer heel de aarde vervullen en zal de wolf zich neerleggen naast het lam. Dat is onze toekomst en in dat vertrouwen gaan we ook in 2024 weer aan de slag.

Bedankt voor jouw meeleven, meebidden en meefinancieren van het werk van Verre Naasten. Dankzij jouw betrokkenheid konden we partner-kerken ondersteunen om lichtend licht en zoutend zout te zijn in hun eigen omgeving, cultuur en taal.

Lees hier ons jaarverslag over 2023