Janny en Wietse: ‘We laten het lekker op ons afkomen’

Ook deze zomer is er weer The Ride on Education: een achtdaagse fietstocht om sponsorgeld in te zamelen voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Dit jaar fietsen de deelnemers naar de Duitse stad Trier. Tien deelnemers fietsen voor het Zuid-Afrikaanse studiebeurzenfonds Thusano, een project van Verre Naasten. In aanloop naar het startschot op zaterdagochtend 21 juli stellen we een aantal van hen voor. Vandaag: Janny Dekens uit Nieuwleusen, en haar zoon Wietse uit Hardenberg.

Moeder en zoon
Op 21 juli zal moeder Janny voor de zoveelste keer op de fiets stappen om een mooie tocht te maken met haar zoon Wietse, met een verstandelijke beperking. Meestal gaat het om tochtjes naar familie elders in het land, maar dit keer zullen moeder en zoon in acht dagen van Beilen naar Trier fietsen. Daarmee zullen ze aan het eind zo’n 580 km op de teller hebben.

Onderwijs
Zoals Nelson Mandela ook al zei, is volgens Janny en Wietse onderwijs het krachtigste wapen dat je kunt inzetten om de wereld te veranderen. Daarom fietsen zij om geld op te halen voor onderwijs in ontwikkelingslanden en hebben zij het Zuid-Afrikaanse studiefonds Thusano uitgekozen als sponsordoel. Mede dankzij hun hulp zullen in 2018 ongeveer 15 jongeren een Thusano-studiebeurs ontvangen. Een waardevolle investering zijn!

Volop van genieten
Janny en Wietse doen dit jaar voor de eerste keer mee aan The Ride on Education. Wat ze zo prettig vinden aan het concept, is dat je de tocht lekker op je eigen tempo kan rijden en je je niet hoeft te haasten. ‘Hierdoor kun je er volop van genieten’, verwacht Janny. Het duo heeft niet veel verwachtingen van de tocht: ‘Ik laat het lekker op me afkomen en hoop een gezellige en sportieve week te beleven, samen met mijn zoon.’

Meer weten over The Ride on Education: www.therideoneducation.nl. De fietsers van Verre Naasten sponsoren? Check: www.mijnmission.nl/project/the-ride-on-education-2018