‘Dat jongeren niet naar school kunnen is niet oké’

Marnix SchenkelOp je 19e al voor de derde keer meedoen met The Ride on Education is vrij bijzonder. Al was het maar omdat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers ruim boven de 40 ligt. Waarom dan toch meedoen? “Mijn opa, Hugo Waalewijn, is één van de oprichters van The Ride on Education. Drie jaar geleden haalde hij mijn over om mee te doen”, vertelt Marnix Schenkel uit Assen, student aan de Noorderpoort in Groningen. Toch is het niet alleen vanwege zijn opa dat hij meedoet met de sponsor-fietstocht, die dit jaar van Eindhoven naar Parijs voert.

Leeftijdsgenoten

Marnix fietst, net als opa Hugo, voor het Thusano Fund in Zuid-Afrika. Hij is erg gemotiveerd om iets voor zijn Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten te betekenen. “Ik vind het vanzelfsprekend dat ik elke dag naar school kan. Dat er jongeren zijn die dat niet kunnen, vind ik niet kloppen. Daarom fiets ik graag mee, om zo mijn steentje bij te dragen aan onderwijsmogelijkheden in Zuid-Afrika. Ik vind het fantastisch dat wij ons er samen voor inzetten dat jongeren en kinderen beter onderwijs kunnen krijgen! Bovendien voel ik mij verbonden met het werk van Verre Naasten.”

QR-code Marnix SchenkelMooie, maar zware tocht

Marnix hoopt met zijn inspanningen zo’n 250 euro in te zamelen voor het Thusano Fund in Zuid-Afrika. Verre Naasten ondersteunt dit studiebeurzenproject. “Ik verwacht een mooie, maar zware tocht”, zegt hij. “Ik kijk vooral erg uit naar de gezelligheid, onderweg. Mijn tip voor de andere deelnemers is: geniet van het samen optrekken en van de natuur, op de route naar Parijs.”

Help jij Marnix om zijn doelstelling van 250 euro ruimschoots te overtreffen? Geven kan via de onderstaande buttons, of scan de QR-code voor een Tikkie!