U bent hier: >> In juli 2017 naar Brussel met The Ride on Education

In juli 2017 naar Brussel met The Ride on Education

Voor de vijfde keer organiseren drie enthousiaste fietsers ook in 2017 weer The Ride on Education. Een sponsorfietstocht voor onderwijsprojecten wereldwijd, die vorig jaar in totaal maar liefst 27.800 euro opbracht! Eerdere jaren koersten fietsers vanuit het Drentse Beilen naar Schotland, Denemarken, Noord-Frankrijk en Duitsland. Dit jaar gaat de tocht naar Brussel! Iets voor jou?

Fietsen voor Verre Naasten
De deelnemers aan The Ride on Education laten zich sponsoren voor een onderwijsproject naar keuze. Elk jaar fietsen er ook deelnemers mee voor Verre Naasten. Hun sponsor-opbrengsten zijn eerdere jaren gebruikt voor het opknappen van schoolgebouwen in Nigeria en het onderwijs aan een middelbare school (SMTK) op Papoea. De tocht naar de Harz in Duitsland in 2016 bracht maar liefst 8.424,51 euro op voor SMTK in Merauke (Papoea). Lees hier een terugblik op de 2016-editie van The Ride on Education.

Op naar België
Dit jaar voert de fietstocht van 22 juli t/m 29 juli naar onze zuiderburen. Er is weer een prachtige route uitgestippeld langs de oude Zuiderzee, door het groene, waterrijke hart van Holland en over de Deltawerken. In België wordt grotendeels langs de Schelde gefietst. De start is in Beilen, Drenthe en het eindpunt is Grimbergen, vlakbij Brussel. Iedere dag wordt er gemiddeld 80-85 kilometer gefietst, in totaal is de tocht circa 580 kilometer.

Fiets mee voor Papoea
Fiets mee met The Ride on Education voor Verre Naasten en steun in 2017 het internaatprogramma voor jonge studenten van de kerken op Papoea (Indonesië). Veel Papoea-jongeren moeten, als ze gaan studeren, in hun eentje naar de grote stad verhuizen. Ver weg van hun familie en vertrouwde gezichten. Ineens zijn ze op zichzelf aangewezen en dat pakt niet altijd goed uit. Om deze jongeren te helpen en te begeleiden, biedt Verre Naasten, samen met de kerken op Papoea, een internaatprogramma aan in grote steden aan de kust en in het binnenland. Vanuit het programma krijgen de studenten een bescheiden bijdrage voor eten en bijvoorbeeld elektriciteit (zo’n 10 euro/maand) en is er ondersteuning voor internaatleiders. Het helpt de jongeren te focussen op hun studie: een prachtige investering in de toekomst van jonge Papoea’s!

Meer weten?
De eerste fietsers hebben zich al opgegeven voor de tocht. Lijkt zo’n sportieve uitdaging jou ook wel wat? Of wil je meer weten? Kijk op www.therideoneducation.nl of mail je vragen naar info@therideoneducation.nl.