Kameroen

Kameroen heeft in het verleden meerdere koloniale overheersingen gekend. Tot de eerste wereldoorlog was het een Duitse kolonie. Na de tweede wereldoorlog werd het verdeeld tussen Engeland en Frankrijk. Kameroen kent nog steeds een Engels deel en een Frans deel waartussen continue spanningen zijn. Het noorden van Kameroen grenst aan het noorden van Nigeria en Tsjaad waardoor de extremistische Boko Haram en Fulani er grote invloed hebben. 

Brede, christelijke universiteit

Het Universitair instituut voor internationale ontwikkeling (IUDI) is een brede christelijke universiteit en tegelijk een beweging van bevlogen christenen. Naast een theologische afdeling heeft IUDI ook andere disciplines in huis zoals management en onderwijskunde. 

UIDI heeft een centrum in MokoloMokolo ligt in het noorden van Kameroen. Dit gebied heeft te kampen met aanslagen van Boko Haram. Veel mensen slaan op de vlucht en ook christelijke dominees, die een belangrijk doelwit zijn voor Boko Haram, zoeken elders hun veiligheid. In deze situatie blijft IUDI de ogen gericht houden op de Heer. Het werk op de theologische universiteit blijft doorgaan. Utrecht Mission | Verre Naasten ondersteundit werk. 

Afstandsonderwijs

IUDI heeft ook een programma afstandsonderwijs op universitair niveau. Via internet volgen meer dan 250 studenten uit heel Afrika modules vanuit hun eigen woonplaats. Daardoor wordt universitair onderwijs op christelijke grondslag voor hen toegankelijk.