MENU

Kansen zien en aangrijpen

In het mission-werk heb je “geestelijke ondernemers” nodig. Mensen die, in het vertrouwen dat de Heilige Geest hen zal leiden, nieuwe initiatieven ontplooien om het evangelie te verspreiden. Zo’n persoon is ds. Methuselah Limboo uit Kalimpong.

Dit stadje, hoog op een berg met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya, is het hoofdkwartier van Hariyo Kharka, een organisatie voor evangelisatie onder de bevolking van Noord-Oost India, Bhutan en Nepal. De organisatie zendt veel evangelisten uit naar afgelegen dorpen die alleen te voet te bereiken zijn. Daar blijven zij vaak maanden. Voor deze evangelisten was er behoefte aan een theologische opleiding. De dichtstbijzijnde opleiding ligt echter op twee weken reizen met het openbaar vervoer aan de andere kant van India.

 

Dus vatte ds. Limboo het plan op zelf een theologische opleiding te starten. Om een erkende theologische opleiding te beginnen, moest er nogal wat gebeuren: hijzelf moest promoveren in de Theologie, er moest worden gebouwd, een organisatie op poten gezet en een bibliotheek opgebouwd en dat allemaal zoveel mogelijk met eigen middelen. Inmiddels draait de opleiding alweer vier jaar. Geestelijk ondernemerschap kun je vaak aan de kleine dingen zien. Zo bouwde ds. Limboo eerst een bibliotheek van (notabene!) krattenhout. Hij vertrouwde op God dat deze ook gevuld zouden worden. De foto’s getuigen ervan dat zijn vertrouwen niet beschaamd is. Drie jaar na de eerste foto heeft de bibliotheek 1.500 boeken en 10.000 e-books die online vrij toegankelijk zijn. Laat dit soort verhalen ook ons inspireren aan de slag te gaan.