Kerken Zuid-Afrika bieden voedselhulp. Bid mee en geef!

Al enkele maanden houdt de coronacrisis de wereld in z’n greep. En het is onzeker hoe lang dit nog gaat duren… Een klein virus treft miljoenen mensen en dan vooral in regio’s met veel armoede en kwetsbare zorgstelsels. Voor hen is dit virus een regelrechte ramp! Er heerst angst om ziek te worden, terwijl er geen toegang is tot goede medische zorg. En bovendien betekent een lockdown: geen inkomsten, dus geen eten!

Diaconale hulp

Kerkenhelpenkerken.nl, het landelijke noodhulpinitiatief van Verre Naasten, de GZB en de CGK-kerken, is daarom op verzoek van lokale partnerkerken en -organisaties gestart met een corona-noodhulpactie. Deze kerken en christelijke organisaties bieden diaconale hulp in hun eigen dorp of gemeenschap, waar zij de mensen kennen en weten waar de grootste noden zijn. Kerkenhelpenkerken.nl wil deze hulp graag ondersteunen.

Voedselpakketten

De hulp die de kerken kunnen bieden, is vaak het uitdelen van voedselpakketten aan getroffen kerkleden en in de buurt. Dat is ook wat onze zusterkerken in Zuid-Afrika doen. In de afgelopen maanden deden ze dat met collectegeld uit de kerken in Bellville (Kaapstad), Pretoria en Johannesburg, en uit de omliggende zendingsgemeenten. De getroffen gezinnen kregen of een voucher om te eten kopen in de supermarkt of ontvingen een kospakkie (voedselpakket). Prachtig hoe zo Jezus’ licht mag schijnen in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika: kerken helpen kerken

Nu de coronacrisis aanhoudt, kloppen de Zuid-Afrikaanse kerken aan bij ons (Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten): kunnen jullie bijspringen in het kader van Kerkenhelpenkerken.nl? Het gaat om 3 maanden voedselhulp voor zo’n 150 gezinnen in de Tshwane-regio (rond Pretoria) en op de Kaapse Vlakte. Deze getroffen gezinnen zitten door de coronabeperkingen namelijk zonder inkomsten. En dat betekent concreet dat ze amper geld hebben om voedsel te kopen… We roepen daarom kerkleden in Groningen en Fryslân in actie te komen voor hun broers en zussen in Zuid-Afrika.

Bid én geef

Bid je mee voor alle coronaslachtoffers wereldwijd, en vandaag speciaal voor onze broers en zussen in Zuid-Afrika? Bid mee én help! Geef een gift voor voedselhulp in Zuid-Afrika. Eén voedselpakket kost zo’n 25 euro.

Scan de QR-code hieronder met je telefoon of klik erop en en geef ’n Tikkie. Of geef via ons online donatieformulier. Alvast bedankt!

Corona-noodhulpactie