Kom tot rust met Naast deze zomer

Het is bijna zover: zomervakantie! Verlang je ook zo naar rust? “Veel mensen denken bij rust vooral aan het hangen in een hangmat. Maar het is veel meer dan dat. Ik geloof dat rust het grootste cadeau is dat God aan ons gegeven heeft”, vertelt stiltetrainer en auteur Mirjam van der Vegt in de nieuwste Naast. Maar hoe doe je dat dan; écht tot rust komen? Hoe kom je los van de ratrace van het leven?

In deze Naast over rust denken we hier verder over na. Samen met christenen van over de hele wereld. Laat je inspireren door Agnes uit Senegal die een drukke baan heeft in de zorg. “Om mijn hoof koel te houden, bid ik elke dag”, vertelt zij in een heel eerlijk verhaal over timemanagement, prioriteiten stellen en hoe moeilijk ze het soms vindt om vriendelijk te blijven onder druk.

Leer van Pradeep uit India die zijn valkuilen (“laat druk zijn geen vluchtroute worden”) en tips met je deelt. Hoe ga je om met drukte en vind je een goede balans tussen werken en rusten? Wat leerden Indiase christenen hierover uit de Bijbel?

Wandel mee met een pelgrimstocht in Duitsland (“een dag in de natuur met Gods Woord; het voelde als een cadeau”). En misschien wel de meest praktische tip: gebruik het gratis vakantiebijbelrooster middenin Naast om elke dag even rust bij God te vinden. De korte overdenkingen nemen je 14 dagen lang mee op reis door Gods Woord langs verschillende bijbelse bestemmingen. ‘Op de bergen in dalen, ja overal is God’. Reis je vanuit je hangmat of campingstoel mee? Een verstilde zomer vol échte rust gewenst!