MENU

Leerlingen Gomarus Drachten zamelen bijna 16.000 euro in voor Zuid-Afrika

Afgelopen weken voerden de eerste- en tweedeklassers van het Gomarus College in Drachten actie voor Khothatsong, een aidsproject in Zuid-Afrika. Alweer voor de derde keer stond de Maak Meer Marathon op het programma, vol met allerlei sponsoracties voor het goede doel.

Met hun zelfbedachte acties wisten de ruim 250 leerlingen maar liefst 15.963 euro in te zamelen. Het geld is bestemd voor het aidsproject Khothatsong in Zuid-Afrika. Via mission-organisatie Verre Naasten komt de actie-opbrengst in Zuid-Afrika terecht.

De onthulling van het eindbedrag gebeurde vrijdagmiddag 21 april, tijdens de laatste schooldag voor de meivakantie. Tijdens een feestelijk pizzamoment maakten docenten Kasper Buitenhuis en Wietske Klinker het prachtige eindbedrag bekend. Ook werden enkele leerlingen beloond voor hun originele acties. Arjan Woertink, teamleider communicatie bij Verre Naasten, was bij de afsluiting aanwezig en nam de cheque in ontvangst: “Prachtig om deze energieke vibe in aula mee te maken. Heel veel leerlingen zijn in actie gekomen voor hun ‘verre naasten’ in Zuid-Afrika. Wat een creativiteit en handelsgeest komt er dan vrij. Mooi dat deze jonge mensen zo van betekenis kunnen zijn voor mensen die het heel wat minder hebben getroffen. Met een geweldig bedrag als eindresultaat!”

Creatieve acties

De actie startte op dinsdag 14 maart met presentaties in alle deelnemende klassen. Afgelopen najaar bezochten 2 docenten en 4 leerlingen het aidsproject Khothatsong in Zuid-Afrika en vertelden daarover in de verschillende klassen. Via een persoonlijke actiepagina op www.mijnmission.nl zamelden de leerlingen vervolgens geld in. Kasper Buitenhuis: “Ook dit jaar waren er weer prachtige acties. Zo organiseerde een groep meiden een heuse pannenkoekenparty op school. Alles deden ze zelf: inkopen doen, uitnodigingen maken, bakken, serveren en weer afwassen natuurlijk. Anthe en Marie suppten op Tweede Paasdag over De Leijen naar Drachten. Met flinke tegenwind. Het laatste stukje kregen ze daarom zelfs een lift van de waterpolitie. Ewan wist in z’n eentje maar liefst 1.000 euro aan sponsorgeld binnen te krijgen door lopend naar school te komen. En Joas strikte allerlei lokale ondernemers voor een mooi sponsorbedrag. Weer anderen  hebben auto’s gepoetst, regelden een collecte in hun kerk of hebben onkruid gewied.”

Zuid-Afrika

In totaal wisten de leerlingen bijna 16.000 euro in te zamelen voor het aidsproject Khothatsong in Zuid-Afrika. Met het geld kunnen medicijnen gekocht worden en aidspatiënten en hun families thuiszorg krijgen via de hulpverleners van Khothatsong. Het ingezamelde geld komt via mission-organisatie Verre Naasten in Zuid-Afrika terecht. Verre Naasten ondersteunt wereldwijd partners om het geloof te delen, in woorden en daden.