MENU

Leerlingen Gomarus Groningen sluiten actie voor Papoea af met geslaagd diner voor ouders

Donderdagavond 23 mei dineerden meer dan 90 ouders in de aula van het Gomarus College in Groningen (Vondelpad 3). De complete organisatie ervan was in handen van drie havo/vwo-brugklassen. Wekenlang waren de leerlingen druk met de voorbereidingen van hun actie voor het goede doel.

Na het dessert werd het eindbedrag van hun actie bekendgemaakt: 7.317 euro voor een school in Papoea (Indonesië). De kerk op Papoea is een partner van Verre Naasten.

Nieuw vaardigheden leren

De leerlingen begonnen in februari met het uitkiezen van een doel voor hun actie. Ze hadden de keus uit verschillende projecten van Verre Naasten. De leerlingen kozen ervoor om actie te voeren voor toekomstmogelijkheden voor jongeren op Papoea.

Vervolgens hebben de klassen – in het kader 20-80 junior learning – nagedacht over mogelijke manieren om fondsen te werven en de beste ideeën opgepakt. Als sluitstuk organiseerden ze een diner, waarbij allerlei taken werden verdeeld. Zo waren er inkopers, parkeerwachters, patatbakkers, gastvrouwen, muzikanten, bordenwassers en obers actief.  Een mooie manier van onderwijs om allerlei nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zoals ondernemerschap, samenwerken en creativiteit.

School op Papoea

De leerlingen bereidden een driegangendiner. Tijdens het diner was er een bingo, waarmee ook nog geld werd opgehaald. Na afloop van het diner maakte Lisette Vossebelt van het prachtige eindbedrag bekend: 5.738 euro voor de school op Papoea! Zo kunnen nog meer tieners op Papoea onderwijs krijgen. De samenleving op Papoea verandert snel en dat brengt vooral voor jongeren van het platteland veel uitdagingen met zich mee. Door goed onderwijs krijgen zij toekomstperspectief.

Lees meer over scholenacties op Mijn Mission