U bent hier: >> Leerlingen Guido zamelen recordbedrag in voor India

Leerlingen Guido zamelen recordbedrag in voor India

Na wekenlang actievoeren werd op vrijdag 19 mei de opbrengst bekendgemaakt van de jaarlijkse Maak Meer Marathon op de middelbare scholengemeenschap Guido in Amersfoort. 242 eerstejaars leerlingen zamelden met elkaar het recordbedrag van 24.269 euro in voor een multifunctioneel (onderwijs)centrum voor theeplukkers in Noordoost-India, een project van Verre Naasten.

De onthulling van de opbrengst gebeurde tijdens de feestelijke afsluitingsdag, met als hoogtepunt een colorrun. Elze Toornstra, medewerker Jeugd en Jongeren bij Verre Naasten, was erbij en nam de cheque in ontvangst. “Wat een geweldige prestatie! En extra knap omdat er dit jaar minder leerlingen meededen.  Diep respect voor de jongeren!” reageert Elze enthousiast. Leerlingen zamelden het geld in via allerlei sportieve, creatieve en culinaire acties. Elze: “Bijzonder om te zien hoe creatief de leerlingen zijn bij het bedenken van hun acties! Zo was er een groepje dat ook in de prijzen viel door de hoeveelheid aan originele acties variërend van volksdansen, klussen in Zweden tot hardloopwedstrijden en bakprestaties .”

Aanstekelijk
De actie startte al op 27 maart met een kick off dag. Tijdens deze kick off deelden leerlingen, die vorig jaar zelf meededen aan de actie en als Guido-ambassadeurs naar India reisden, hun ervaringen. “Hun enthousiasme werkte aanstekelijk”, vertelt Elze, “dezelfde dag was er al ruim 1.000 euro ingezameld via de actiepagina’s van de leerlingen op ons actieplatform www.mijnmission.nl.” Ook dit jaar maken leerlingen kans om mee te gaan met de ambassadeursreis naar India. “Negen leerlingen wonnen een prijs met hun actie. Zij zijn genomineerd voor een reis naar India om daar met eigen ogen te zien waarvoor ze actie voerden!”