MENU

Lees de nieuwe Naast: ‘wat hou ik van Uw huis’

Wat betekent de kerk voor jou? Is het een schuilplaats of slechts een stapel stenen? Een functioneel, maar ook nogal inefficiënt gebouw? Of een heilige ruimte waar je God ontmoet? In deze Naast staan we stil bij godshuizen wereldwijd. En die zijn verrassend, heilig, toegankelijk (of juist niet), excellent, zichtbaar, een speelplaats, en nog veel meer. Ontdek het in de nieuwe Naast! We verspreiden Naast nu voor de allerlaatste keer via de kerk. In 2024 kun je Naast (gratis!) thuis ontvangen. Klik hier om hem aan te vragen!

‘Wat hou ik van Uw huis’ is het thema dit keer. Je leest in deze Naast onder meer waarom ND-journalist Hilbrand Rozema zo van oude kerkjes houdt. Hoe deze gebouwen hem helpen om te geloven. Je leest hoe een eeuwenoud Iers labyrint architect en predikant Willem Jan de Hek aan het denken zet. En wat een van de meest verrassende kerkgebouwen is die hij ooit bezocht.

 Er staan in dit nummer interviews met predikanten van over de wereld, die vertellen waarom de kerk zo belangrijk is op de plek waar zij God dienen. Beppie Wessels van de Havenkerk in Den Haag deelt een bijzonder verhaal waarin naar voren komt op wat voor manier de kerk een schuilplaats mag zijn. En in het beeldverhaal zie je een gloednieuwe kerk in het noordoosten van India die veel betekent in haar omgeving. Door dit nummer heen, staan gebedspunten voor Gods kerk wereldwijd. In het bijzonder een gebed voor huizen van God te midden van geweld.

Word gratis abonnee van Naast

Middenin deze Naast vind je een antwoordkaart om je aan te melden voor een gratis abonnement. Tot nu toe verspreidden we Naast via de kerken, maar dat verandert. Blijf betrokken bij het wereldwijde mission-werk en meld je aan als abonnee: dan krijg je Naast in het vervolg 2x per jaar gratis thuisgestuurd! Een prachtig magazine vol inspiratie en bemoediging uit Gods kerk wereldwijd, relevant voor jou, als christen hier en nu. Extra leuk: iedereen die zich voor 1 december aanmeldt (of dat al heeft gedaan) maakt kans op het geweldige nieuwe boek ‘Beeldspraak’ van dominee-fotograaf en Naast-redacteur Maarten Boersema!

Lees hier de nieuwe Naast