Breng licht in het donker!

Jezus Christus kwam naar deze wereld. Dat mochten we vorige week weer vieren en herdenken! In de diepste duisternis bracht én brengt Hij hoop en licht. Nee, Hij is het Licht zelf! Dat goede, fantastische nieuws willen we delen. Daarom werkt Verre Naasten wereldwijd samen met christenen zoals de Indiase evangelist Mansingh. Voorheen was hij heks, nu vertelt hij zijn stamgenoten over Jezus. En theologiestudent Rivhan uit Indonesië: “Jezus kwam pas écht dichtbij toen ik ontdekte wat Zijn verlossing voor mij betekent. Onvergelijkbaar met alle andere religies waar het altijd een ‘streven naar’ blijft. Die ontdekking wil ik niet voor mezelf houden! Dit moet ik delen.”

Geef voor Licht

Dat goede nieuws delen, is ook ons verlangen. En dat is hard nodig! Twee op de drie mensen wereldwijd kennen Jezus niet… Helpt u mee om hen te bereiken? Geef via de buttons onderaan deze pagina of maak een gift over naar ons rekeningnummer: NL 31 INGB 0000 363 600 op naam van Verre Naasten te Zwolle, met vermelding: Licht.

 


‘Alsof ik in de hel was beland’

“Over duisternis gesproken… Ik ben geboren in een rondtrekkende stam die door bedelarij en hekserij aan geld komt. Al jong werd ik ‘opgeleid’ tot heks en daar was ik best goed in. Op een dag kreeg ik een Bijbelverhaal in handen…”, vertelt evangelist Mansingh* uit India.

“Het was de gelijkenis van de rijke man en de arme Lazarus. Die avond, na het lezen, had ik een angstige ervaring. Ik voelde me alsof ik in de hel was beland en in brand stond. Ik rukte de kleren van mijn lijf en rende naakt de jungle in. Ik probeerde allerlei bezweringen, maar het vuur binnenin mij brandde door. Later die avond vonden mijn stamgenoten mij bewusteloos in de jungle.”

Verlost door Jezus Christus

“De volgende morgen werd ik naar een kerk in de buurt gebracht. Daar hoorde ik dat hekserij mij niet van de hel kon verlossen, maar alleen Jezus Christus. Toen ik dat hoorde, werd ik rustig en het vuur verdween. Maar de heks in mij gaf zich niet zomaar gewonnen…”

“Toch bleef ik de volgende dagen terugkomen naar de kerk. Ik had allerlei vragen. De Heilige Geest was aan het werk in mij en ik merkte dat ik langzaam tot geloof kwam! Inmiddels ben ik evangelist geworden. Ik vertel mijn stamgenoten over Jezus. Een aantal families is Christus gaan volgen en heeft hun bestaan van bedelarij en hekserij opgegeven. Daardoor kan ik alleen maar zeggen: alle eer aan Hem die Licht brengt in de diepste duisternis!”

*) Mansingh is een gefingeerde naam. Om veiligheidsredenen kunnen wij niet zijn echte naam vermelden.

Evangelist Mansingh