MENU

Help mee: noodhulp na aardbeving in Marokko

Op vrijdagavond 8 september is Marokko getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum lag ten zuiden van de stad Marrakesh. Meer dan 2900 mensen zijn omgekomen en minstens 5500 mensen raakten gewond, meldt de Marokkaanse overheid. Onze partner-kerk Eglise Evangélique Au Maroc (EEAM) komt in actie. Zij richten zich vooral op migranten in de regio, waar deze vreselijke aardbeving dubbelhard aankomt. Help mee!

Veel ingestorte huizen en andere gebouwen staan in bergachtige gebied. Daardoor kunnen reddingsdiensten, die werken onder strakke regie van de Marokkaanse overheid, er moeilijk bijkomen. Het is de verwachting dat het slachtofferaantal de komende dagen nog verder oploopt.

Groot hart voor migranten

Onze partner-kerk in Marokko, de Eglise Evangélique Au Maroc (EEAM), bestaat uit 12 evangelisch-protestantse gemeenten in het land, met in totaal zo’n 3000 leden. Ook in Marrakesh is een EEAM-kerk. De EEAM-kerken hebben een groot hart voor migranten in hun omgeving. Ook na deze aardbeving wil onze partner-kerk haar hulp vooral richten op deze buitengesloten groep in de Marokkaanse samenleving.

Dubbel getroffen

“Sowieso staan migranten hier aan de rand van de samenleving. Het zijn vaak jonge mensen uit arme landen rond de Sahara, op zoek naar een beter bestaan. Da’s niet makkelijk, ook niet voor Afrikaanse jongeren die hier komen studeren. En daar komt nu deze rampzalige aardbeving overheen: migranten worden zo dubbel getroffen. Met een koude winter voor de deur willen we daarom eerste levensbehoeften uitdelen. En zo ook iets van Gods liefde laten zien,” vertelt Karen Zimmerman van het internationale hulpcomité van EEAM. Bij deze noodhulpactie zoekt EEAM samenwerking met de Marokkaanse overheid.

Help mee

Bid je mee voor de slachtoffers, de rouwenden, de hulpverleners en de overheid in Marokko? Bid ook voor onze broers en zussen in Marokko en het diaconale werk dat ze kunnen doen onder migranten. Juist nu! En geef, zodat ze present kunnen zijn én blijven voor migranten in Marokko.

Geef via een Tikkie Geef via ons donatieformulier

Ook kun je jouw gift rechtstreeks overmaken naar Verre Naasten op rekeningnummer NL31 INGB 0000 363600. Alvast bedankt!

Help met jouw kerk

Wil je met jouw kerk een noodhulp-collecte organiseren? Dat vinden we heel fijn! Je kunt een artikel voor in je kerkblad downloaden. Of download hier een kant-en-klare collectepresentatie.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met de mission-ambassadeur in jouw kerk. Of stuur een mail naar info@verrenaasten.nl.

Noodhulp Libië
Enkele dagen na de aardbeving in Marokko vond er een verwoestende overstroming plaats in Libië. In dat land hebben we geen partner-kerken, en dus ook geen netwerk om hulp te verlenen. Er zijn andere organisaties die in zulke gevallen wél acteren: zij kunnen snel opschalen en hebben volop expertise om in actie te komen. In Libië is bv. de christelijke hulporganisatie ZOA actief. Eventuele giften die bij ons binnenkomen voor Libië zullen we daarom doorstorten aan onze collega’s van ZOA.

Foto in header: AFP (via www.nos.nl)