Missie VONK 2021: durf jij het aan?

Een donker bos, sportieve challenges, samen hélemaal stuk gaan, doorzettingsvermogen moeten opbrengen, diepgang, nadenken over het volgen van Jezus en… je laten sponsoren voor evangelisten wereldwijd. Zomaar wat ingrediënten van Missie VONK. Word jij al enthousiast? Mooi! Want in de nacht van 28 op 29 mei 2021 vindt de 5e editie van Missie VONK plaats. Deze editie stond gepland voor de nacht van 5 op 6 juni 2020, maar moest vanwege de geldende corona-maatregelen uitgesteld en verplaatst worden.

Nacht in teamverband

Tijdens Missie VONK neem je het tijdens een lange nacht in teamverband op tegen andere teams. Jullie krijgen allerlei outdoor-opdrachten voor de kiezen. Daarbij wordt je lichamelijke conditie getest, maar ook je geestelijke. Je krijgt namelijk te maken met de vraag: stel dat het volgen van Jezus het uiterste van je vraagt? Wat dan? Sta jij je ’mannetje’ of haak je af?

Zwaar maar uitdagend

“Missie VONK is een absolute aanrader”, zegt Martijn Visser uit Buitenpost. Martijn deed in 2019 mee met een team uit zijn kerk. “Het geeft een enorme kick om samen de missie te volbrengen”, legt hij uit. “Het event is zwaar, maar érg leuk. Doordat het ‘s nachts plaatsvindt, gaat de vermoeidheid een rol spelen. Dat maakt het extra uitdagend!” Vera van der Linde uit Utrecht sluit zich bij hem aan; zij deed mee in 2018. “Je deelt zóveel: kou, vermoeidheid en soms een nat pak. Maar ook mooie gesprekken, onderweg en bij het vuur!”, zegt ze. ”Dus twijfel je nog… gewoon doen! Grote kans dat je het jaar erna weer meedoet!”

Ontmoeting met evangelisten

Predikant Jan Dunnewind uit Heemse was erbij in 2019. De ontmoeting met drie evangelisten uit Afrika was voor hem een hoogtepunt: “Als je hoort onder welke omstandigheden zij werken, dan stimuleert dat om je des te meer voor hen in te zetten!” De Heemser dominee kijkt met plezier terug op zijn deelname. “Het samen optrekken als team werkt enorm samenbindend. Ik vind Missie VONK een geweldige manier, ook voor jongeren uit de kerk, om laagdrempelig aan de slag te gaan met mission!”

Schrijf je nu in!

Durf jij het aan om mee te doen met de 5e Missie VONK? Schrijf je dan nu in met een team van jouw kerkgemeente, studentenvereniging, bijbelstudieclub, vriendengroep of sportteam. Richtlijn: jullie zijn met 8-10 personen (16+) en worden enthousiast van deze stevige uitdaging, maar ook van het volgen van Jezus, desnoods met vallen en opstaan. Op www.missievonk.nl vind je meer informatie en kun je je aanmelden. Meedoen kost niets, wel vragen we dat je sponsors zoekt voor jouw prestatie. Hiervoor kun je gebruikmaken van ons online actieplatform. Met de opbrengst van Missie VONK steunt Verre Naasten het werk van evangelisten wereldwijd!