MENU

Missionaire trendrede 2024: Be real

De missionaire trendrede geeft kerken zicht op actuele maatschappelijke ontwikkelingen en biedt inspirerende ideeën om daar missionair op in te spelen. De trendrede van 2024 werd geschreven door Kees van Ekris.

Op de missionaire conferentie Meedoen in Gods missie (13 januari 2024 in Utrecht) is deze trendrede gepresenteerd. Kees van Ekris deelt vijf trends. Bij elke trend vind je ook tafelvragen een videofragment. Zo kun je deze trendrede ook gebruiken voor jouw kerk of kring.

> Download hier de missionaire trendrede 2024

Podcast

Binnenkort vind je hier elke twee weken een podcast over een van de vijf trends. Kees van Ekris en Rosa Douma spreken met deskundige gasten zoals Paul Schenderling en Beatrice de Graaf over de thema’s lichaam, onderdak, geestkracht, radicaliteit en het genereren van ideeën.

Voor jouw kerk of kring

Je kunt de missionaire trendrede ook gebruiken om eens door te praten in jouw kerk. Bijvoorbeeld met mensen die net als jij een missionair verlangen hebben. Of met je kerkenraad. Op de website van IZB vind je videofragmenten bij elke trend. Ook kun je hier verdiepingsvragen downloaden. Met deze vragen neem je de tijd om de trends goed te doordenken en ze je ook eigen te maken.

De missionaire trendrede is een initiatief van Missiefonds, Kerkpunt, IZB en Verre Naasten.