Michiel en Hanneke Louter

Michiel en Hanneke zetten zich in voor een vertaalproject van Wycliffe Bijbelvertalers, in Tanzania. Verre Naasten steunt hen daarin. Waarom? Nou, hoe belangrijk vindt u het dat u een Bijbel hebt? Een Bijbel in huis, in de kerk, op bijbelkring, op catechisatie en bij allerlei vergaderingen? Een Bijbel als uw eigen bezit? Hebben we nog wel door hoe rijk we daarmee zijn? Woorden van God, van die machtige Schepper van hemel en aarde, die wij kinderlijk eenvoudig ‘Vader’ mogen noemen …zijn liefdesbrief aan ons, in onze handen. In onze eigen taal. Dat gun je toch iedereen?

Alfabetisering

Tanzania kent twee nationale talen: Swahili en Engels. Maar daarnaast worden er nog meer dan 120 andere talen gesproken. Michiel en Hanneke werken in de Mara-regio in een zogenaamd clusterproject. In dit project zijn teams van acht verschillende talen bezig om het Nieuwe Testament te vertalen. Ook wordt er alfabetiseringswerk gedaan voor al deze talen, zodat mensen de Bijbel daadwerkelijk kunnen lezen. Verder is er de afdeling ‘Bijbelgebruik’. Deze verzorgt onder andere workshops voor dominees. Tijdens deze workshops spreken dominees met elkaar over hoe ze de Bijbel in hun eigen taal kunnen gebruiken tijdens kerkdiensten en bijbelstudies.

Geluidsfragment

Daarnaast zijn al veel bijbelboeken in verschillende talen opgenomen als geluidsfragment. Deze opnames worden verspreid door middel van cd’s, geheugenkaartjes, apps, bluetooth en audiospelers die op zonne-energie werken! Michiel, Hanneke en hun collega’s zetten zich in voor de mensen in Tanzania, zodat ook zij de Bijbel kunnen lezen en horen in de taal van hun hart. Bid dat God dit werk zegent en dat mensenharten in de Mara-regio geraakt worden door Gods goede nieuws!

Voor meer informatie over het werk van Michiel en Hanneke: klik hier!

Michiel en Hanneke Louter