Nalaten aan uw verre naasten

Geven. Voor veel mensen is dat vanzelfsprekend. Delen met mensen die het zoveel minder hebben. Dat doet u zorgvuldig. Het is niet meer dan logisch dat u net zo zorgvuldig kijkt naar wat er met uw bezit gaat gebeuren ná uw dood.

In meer dan 25 landen wereldwijd ondersteunt Verre Naasten – met en namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) – lokale kerken met kennis, mensen en financiële middelen. Om kerken daar te ondersteunen het geloof te delen, in woorden én daden. En dat werkt: onder Zijn zegen mag Gods wereldwijde kerk groeien, bijvoorbeeld op Papoea, in Benin en in India. Prachtig: wat is het bemoedigend én inspirerend om je te verwonderen over de bouw van Gods wereldwijde kerk!

Voor het wereldwijde zendingswerk is – naast voortdurend gebed – ook geld nodig. Nu én in de toekomst. Om het werk te kunnen blijven doen, blijven giften zeer welkom en nodig!

Erfenissen en legaten
Via verschillende manieren van fondsenwerving krijgt Verre Naasten financiële ondersteuning. Een belangrijke bron van inkomsten is steun via legaten of erfenissen van overleden donateurs. De hoogte hiervan verschilt per jaar: soms mag Verre Naasten een grote erfenis ontvangen, soms is het heel lang stil.

Informatiefolder ‘Nadenken over nalaten’
Overweegt u om Verre Naasten op te nemen in uw testament of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Fijn! Wij informeren u graag via onze informatiefolder ‘Nadenken over nalaten’. In deze folder leest u waarom deze steun voor ons belangrijk is en hoe u Verre Naasten in uw nalatenschap kunt laten delen. U vindt in de folder ook meer informatie over het opstellen van een testament en de belastingvoordelen. U kunt de folder ‘Nadenken over nalaten’ hier downloaden of hier opvragen. Of u belt naar (038) 4270 453 (Allard Treep).

Persoonlijk gesprek
Wilt u persoonlijk advies? Of hebt u vragen over uw nalatenschap? Wij staan u graag te woord in een, geheel vrijblijvend, persoonlijk gesprek. U kunt hiervoor contact opnemen met Allard Treep, afdelingshoofd Bedrijfsvoering bij Verre Naasten, tel. (038) 4270 453 of a.treep@verrenaasten.nl. Hij legt u graag uit wat de mogelijkheden en fiscale regels zijn. Ook kan hij u helpen als u op zoek bent naar een notaris, die alles voor u vastlegt in een testament.

Vragen?
Nog meer vragen? Op deze pagina hebben we een aantal veel gestelde vragen op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op: Allard Treep, afdelingshoofd Bedrijfsvoering bij Verre Naasten, tel. (038) 4270 453 of a.treep@verrenaasten.nl.