Geef via uw erfenis of nalatenschap

Geven. Voor veel mensen is dat vanzelfsprekend. Delen met mensen die het zoveel minder hebben. Dat doet u zorgvuldig. Het is niet meer dan logisch dat u net zo zorgvuldig kijkt naar wat er met uw bezit gaat gebeuren ná uw dood.

In meer dan 30 landen wereldwijd ondersteunt Verre Naasten – met en namens kerken in Nederland – lokale kerken in het buitenland met kennis, mensen en financiële middelen. Om kerken daar te ondersteunen het geloof te delen, in woorden én daden. En dat werkt: onder Zijn zegen mag Gods wereldwijde kerk groeien, bijvoorbeeld op Papoea, in Benin en in India. Prachtig: wat is het bemoedigend én inspirerend om je te verwonderen over de bouw van Gods wereldwijde kerk!

Voor het wereldwijde zendingswerk is – naast voortdurend gebed – ook geld nodig. Nu én in de toekomst. Om het werk te kunnen blijven doen, blijven giften zeer welkom en nodig!

Erfenissen en legaten

Via verschillende manieren van fondsenwerving krijgt Verre Naasten financiële ondersteuning. Een belangrijke bron van inkomsten is steun via legaten of erfenissen van overleden donateurs. De hoogte hiervan verschilt per jaar: soms mag Verre Naasten een grote erfenis ontvangen, soms is het heel lang stil.

Persoonlijk gesprek

Overweegt u om Verre Naasten op te nemen in uw testament of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Fijn! Heeft u nog een vraag over nalaten? Op deze pagina hebben we een aantal veel gestelde vragen op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u persoonlijk advies? Wij staan u graag te woord in een, geheel vrijblijvend, persoonlijk gesprek.

U kunt contact opnemen met Leonore Vervoorn, fondsenwerver particulieren bij Verre Naasten, tel. 038-427 04 29 of l.vervoorn@verrenaasten.nl. Zij beantwoord graag uw vragen en legt u uit wat de mogelijkheden en fiscale regels zijn. Ook helpt zij u bij het vinden van een notaris, die alles voor u vastlegt in een testament.