MENU

Nederlands Gereformeerde Zendingsvereniging Nqutu (NGZN)

NGZN ondersteunt lokale kerken in het Zuid-Afrikaanse district Nqutu die de bevrijdende boodschap van Jezus uitdragen, in woorden én daden!

Wereldwijd kennen 2 op de 3 mensen Jezus niet als hun persoonlijke Redder en Verlosser. De Nederlands Gereformeerde Zending Nqutu (NGZN) – een samenwerkingsverband van NGK-kerken – droomt ervan dat dit verandert. Daarom ondersteunt de NGZN lokale kerken in het Zuid-Afrikaanse district Nqutu die de bevrijdende boodschap van Jezus uitdragen, in woorden én daden!

Meer weten over de NGZN-mission in Nqutu?

Ontstaan door zendingswerk

De kerken waarmee de NGZN partnerships onderhoudt, zijn ontstaan door zendingswerk vanuit Nederland. Er zijn vier gemeenten gesticht, met in totaal bijna 30 preekplaatsen. Ook zijn er lokaal predikanten opgeleid, die nu zelf de gemeenten leiden! Het is mooi om te zien dat de gemeenten steeds zelfstandiger functioneren. Toch is ondersteuning nog nodig, geestelijk en financieel.

Informatie

De NGZN werkt ook samen met de Stichting Sizanani, op het gebied van ontwikkelingshulp in het Nqutu-district.

Op deze pagina vindt u meer informatie (historie, organisatie en bestuur, ANBI) over ons, maar ook over de Zuid-Afrikaanse kerken die wij ondersteunen.

Over ons

De Nederlands Gereformeerde Zending Nqutu (NGZN) is een samenwerkingsverband van NGK-kerken – in verenigingsvorm – die samen een partnerschap onderhouden met vier gereformeerde kerken in het Nqutu-district in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Deze Zuid-Afrikaanse kerken zijn voortgekomen uit het Nederlandse zendingswerk in Zuid-Afrika. Al sinds 1950 zijn (gereformeerde) zendelingen actief in het Nqutu-district. Het ontstaan en de achtergronden van de NGZN hebben daarmee een lange geschiedenis.

Lees meer

Giften en ANBI

Het werk van de NGZN is mogelijk dankzij kerkelijke en persoonlijke giften. Lees hier alles over giften en ANBI-gegevens.

Lees meer

Nieuwsbrieven

De NGZN publiceert nieuwsbrieven als daar aanleiding voor is. Bekijk hier de meest recente nieuwsbrieven.

Bekijk de nieuwsbrieven

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan door een e-mail te sturen naar secretaris@ngzn.org. We nemen na je bericht zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je een klacht over onze dienstverlening of rondom integriteit?

Laat het ons weten! Iedere klacht wordt bij ons serieus behandeld. Ben je benieuwd hoe wij met klachten omgaan? Klik hier om daar meer over te lezen.