MENU

Nieuws over Het Kruispunt

Vanaf 1 oktober worden de activiteiten van Het Kruispunt (Weteringstraat 275) verplaatst naar de Rehobothkerk (Noordsingel 88-90) in Rotterdam. Daarmee stoppen, zoals eerder bekend gemaakt, ook de activiteiten van Martijn Leeftink voor Het Kruispunt en Bron van Leven.

Er staan dus grote veranderingen op stapel voor dit missionaire project! De laatste weken van september staan in het teken van afscheid nemen en verhuizen.

Martijn heeft precies 10 jaar gewerkt voor Rijnmond Mission, voorheen Missionaire Arbeid Rijnmond (MAR). Hij nam in 2013 Het Kruispunt over van Marten de Vries. Martijn ontwikkelde Het Kruispunt van een kennis- en debatcentrum naar een plek van christelijke gemeenschapsvorming voor Arabischtaligen. Daarbij bracht hij onderscheid aan tussen enerzijds Het Kruispunt, waar meerdere sociale activiteiten plaatsvonden en anderzijds Bron van Leven, waar het draaide om bijbelstudie, aanbidding en Jezus volgen.

We kijken terug op een periode waarin het werk van Martijn is gezegend. Meerdere mensen kwamen tot geloof en gingen Jezus volgen. Veel mensen hebben geproefd dat christenen in Het Kruispunt bezield worden door de bijzondere liefde van Jezus Christus.

Nu gaat het project een nieuwe fase in. Aan de Noordsingel zal het werk in ‘een gemeenschap van gemeenschappen’ verdergaan. Naast Het Kruispunt zullen in het gebouw van de Rehobothkerk ook andere projecten gehuisvest worden, zoals ICF Noord, De Paraplu, studentenvereniging Ichthus, en nog wel meer. Samen kunnen zij voor de stad en voor elkaar betekenisvoller zijn dan ieder afzonderlijk.

Het Kruispunt zal doorgaan onder leiding van een nieuw team. Onder anderen Fred Kappinga (pionier voor ICF Noord), Samer Younan, Alaa Anouraimi en Matthea Hanse zullen de komende tijd het project gaan aansturen. Zij zullen met hun brede ervaring doorgaan met bouwen aan een Arabisch-Nederlandstalige gemeenschap van christenen. De komende periode zullen zij meerdere bestaande activiteiten voortzetten en de plannen verder uitwerken.

Het taalcafé zal niet meegaan naar de Noordsingel, maar bij Kom en Zie worden voortgezet.

Het bestuur van Rijnmond Mission is bijzonder blij met deze doorstart van het project. We vinden de missie onder de vele duizenden moslims in de stad Rotterdam van grote waarde. En we hopen eraan te kunnen bijdragen dat de stad Rotterdam in de toekomst meerdere gemeenschappen zal huisvesten waar moslims kunnen thuiskomen bij God de Vader en zijn Zoon Jezus Christus.