Corona raakt miljoenen mensen: geef nu!

Lokale kerken bieden diaconale noodhulp. Help mee!

Wereldwijd raakt de coronacrisis miljoenen mensen, vooral in gebieden met veel armoede en kwetsbare zorgstelsels. Er heerst angst om ziek te worden, ook valt door lockdowns bij veel mensen het inkomen volledig weg. Daarom start Kerkenhelpenkerken.nl het noodhulpinitiatief van Verre Naasten, de GZB en de CGK – een noodhulpactie, op verzoek van lokale kerken en christelijke organisaties.

Lokale kerken

We willen onze broers en zussen wereldwijd ondersteunen om zichtbaar en merkbaar kerk te zijn in hun eigen omgeving. Gewoon dichtbij huis, in hun eigen dorp of gemeenschap. Met onze hulp kunnen lokale kerken daar diaconale hulp bieden, binnen hun eigen kerkgemeente, maar vooral ook daarbuiten. Zo mogen zij hun licht verspreiden, nee… Jezus’ licht! Hem uitleven, in woord én daad. Helpt u mee?

Via onze liveblog delen we regelmatig updates wat onze partnerkerken met uw gift kunnen doen, zoals in India, Burkina Faso en Sri Lanka.

Kerkenhelpenkerken.nl

We starten onze actie via het noodhulpplatform Kerkenhelpenkerken.nl: initiatief van Verre Naasten, de GZB en het diaconaat van de  Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). Samen helpen we partnerkerken in noodgebieden wanneer dat nodig is, zodat zij lokaal hulp kunnen verlenen. De rechtstreekse samenwerking met lokale kerken maakt het mogelijk om snel en efficiënt de juiste hulp te bieden. De lokale kerken kennen immers de mensen in hun omgeving en weten waar de grootste nood is?

Wil je een gift geven? Dat kan via de buttons onderaan deze pagina of via Kerkenhelpenkerken.nl. Bekijk ook de update die één van onze partners in Venezuela ons stuurde (video).

Corona-noodhulpactie

Downloads:

Wil jouw kerk een collecte houden voor deze noodhulpactie van Kerkenhelpenkerken.nl? Of wil je deze noodhulpactie onder de aandacht brengen van anderen? Maak dan gebruik van de onderstaande downloads:

'Corona maakt de situatie in Venezuela érger'

BANG | Raquel González is cardioloog in Barquisimeto, Venezuela. Ook is ze lid van de Gereformeerde kerk in Barquisimeto, één van de grotere steden in het land. Van dichtbij maakt ze mee hoe haar land omgaat met de coronacrisis. De bevolking moet verplicht in quarantaine van president Maduro. Niet iedereen houdt zich aan die oproep, want binnenblijven betekent: niet werken en dus geen eten. De coronacrisis komt voor Venezuela bovenop de ellende waar het land al mee te maken had, dankzij politiek en economisch wanbeleid van met name president Maduro. Volgens Raquel zijn veel Venezolanen, ook christenen, bang om het niet te overleven. "De coronacrisis maakt de situatie erger," zegt ze, "maar het is voor ons niet ineens heel schokkend. Het is namelijk al heel lang zwaar om in Venezuela te leven. We hebben weinig eten, weinig kleren, werk is er ook niet veel." Toch geeft hun geloof de Venezolaanse kerk hoop. Raquel: "God houdt zich aan zijn beloften en Hij heeft beloofd om bij ons te blijven tot aan het einde der tijden. Hij zal ons door deze situatie helpen."Bid je mee voor onze broers en zussen in Venezuela, dat ze de moed, kracht en mogelijkheden mogen vinden om ook in deze éxtra grote crisis van betekenis te kunnen zijn voor hun omgeving?

Geplaatst door Verre Naasten op Vrijdag 3 april 2020