MENU

Diaconale projecten

Financiële ondersteuning wordt gevraagd voor projecten die georganiseerd worden door lokale Oekraïense kerken. Vaak kan de gemeente de lasten niet geheel zelf dragen. Donaties vullen dan het tekort aan.

Op dit moment ondersteunen we de volgende lokale diaconale projecten:

  • Ouderenhulp Rivne.
    De gemeente Rivne kent maar liefst 18 ouderen boven de 75 jaar, die van een pensioentje van € 50 per maand moeten rondkomen. Met € 150 per maand ondersteunt de Oekraïne Zending de ouderen van Rivne.
  • Rolstoelproject Ruda.
    De gemeente Ruda is erg begaan met mensen met een handicap en helpen hen en oorlogsslachtoffers indien nodig aan een rolstoel of rollator. Ouderling Valentin is erg handig en repareert oude rolstoelen of maakt zelfs rolstoelen van tuinstoelen.

2022-2023

Nu tijdens de oorlog ligt dit uiteraard allemaal overhoop. Er wordt echter extreem veel door de kerken aan diaconaal werk gedaan. De meeste kerken liggen in de westelijke helft. Veel gemeenten krijgen grote vluchtelingenstromen langs en proberen hen te helpen met voedsel, kleding, onderdak en het opladen van hun telefoons. Vele generatoren zijn via Oekraïne Zending aangeschaft om stroom te leveren. Diverse transporten met kleding en voedsel zijn die kant op gegaan.

Kleding om uit te delen in Swaljava

Kleding om uit te delen in Swaljava

« Terug naar Oekraïne Zending