MENU

Jeugdprojecten

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In Oekraïne wordt dat gestimuleerd met extra jeugdactiviteiten. Doordat de UERC-kerken geografisch ver uit elkaar liggen, is het niet altijd eenvoudig om elkaar als christelijke jongeren te treffen. De UERC-kerken organiseren daarom jaarlijks een aantal jeugdactiviteiten voor kinderen van kerkleden, kinderen die de bijbelschool bezoeken en tieners om contacten te leggen:

  • Jeugdconferenties
  • Kinderzomerkampen

Beide worden uit giften betaald.

Ook in de oorlog kon een gezinskamp worden georganiseerd. Lees het verhaal van zomer 2o23!

Gezinskamp Oekraïne

Cor Harryvan schreef eerder een kort stukje over het belang van deze kampen.


Danken voor jeugdconferentie

Wat moet ik doen je als mijn vriendinnen geesten oproepen? Mijn collega’s zijn druk met numerologie? Hoe kan ik hun overtuigen dat dàt ze niet helpt?
Zomaar twee pittige vragen uit de beantwoording van vragen uit de zaal op de Jongerenconferentie. Die is net afgelopen zondag weer af gesloten. (2-4 febr).
Het was weer geweldig! Er was een talentenshow. Gave mensen delen iets: zoals een meisje dat ontroert als ze met volle passie een gedicht voordraagt van de dichteres Lesi Ukrainka. Het is zo mooi om te zien, hoe jonge mensen zingen van hun geloof in God of hun eigen gedicht voordragen, een gesprek met God. Prachtig.
Een geweldige conferentie. We hadden dan ook twee boeiende sprekers.

Onderweg

“Onze” Erik van Alten sprak over onze roeping als mens. God geeft ons ruimte om te leven; maar door de zonde benemen we elkaar vaak die ruimte. Midden in de tuin staat het kruis. En vandaar uit zijn we onderweg naar de stad, het Jeruzalem uit de hemel.
Sergei Sudakow is pastor en jongerenleider in Charkiw. Hij liet oa, met behulp van Zondag 12, zien wat een christen mag doen: vol van Christus de wereld dienen. We hebben zo oneindig veel gekregen! Eer aan God voor Jezus. Hij is de inspiratiebron van de kerk en het Licht voor de wereld.
Wilt u meedanken met ons voor weer een fantastisch jeugdcongres! En wilt u bidden dat alle deelnemers opnieuw of voor het eerst gemotiveerd aan de slag gaan in hun eigen ruimte om het licht van Jezus te laten schijnen.

Met hartelijke groet, en onder Gods zegen!
Cor Harryvan.

 

« Terug naar Oekraïne Zending