MENU

Project BabySun

Project BabySun

Hoewel de naam doet vermoeden dat het om baby’s gaat, is de leeftijdsgroep veel groter.

In de dagopvang van Baby Sun worden kinderen met het syndroom van Down en autisme begeleid om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Naast leren, zijn er creatieve begeleidingsvormen in beweging met spel en muziek. Er wordt geknutseld en vaardigheden aangeleerd op het gebied van dagelijkse verzorging en getraind in huishoudelijke taken zoals helpen in de keuken. Het centrum is enige tijd gesloten geweest vanwege corona. Dat heeft nogal wat impact gehad op de leerkrachten, ouders en kinderen. Ook de financiën van het centrum staan onder druk.

Groepsbegeleiding met ‘social teacher’. Samen naar de supermarkt. Waar liggen de verschillende dingen, hoe zit het met houdbaarheidsdatum, hoe gedraag je je in een winkel, lukt het om zelf af te rekenen? De kinderen deden het super en complimenten voor het aardige en geduldige winkelpersoneel!

rekenen BabySun

Numicon, een methode om spelenderwijs te leren rekenen. Door het combineren van kleuren een aantallen (anatal gaatjes) en vormen worden niet alleen rekenvaardigheden, maar ook geheugen, verbeelding en creativiteit geschoold.

hondentherapie bij Babysun

Hondentherapie. Speciaal opgeleide honden helpen de kinderen bij sociaal en medisch herstel. De hond trekt de aandacht van een kind, leert vertrouwen en corrigeert subtiel bij gedrag.

Studiobezoek bij Babysun

Af en toe een bedrijfsbezoek. Hoe inspirerend is het om te kijken in een TV-studio, zelf het nieuws te presenteren en daarna alles in geuren en kleuren aan je ouders te vertellen!

Tellen en rekenen met geld bij Babysun

Alles hangt met elkaar samen. Om te kunnen winkelen, moet je de verschillende soorten geld kennen. En je opgedane rekenvaardigheden kun je hier mooi mee oefenen.

Kokkerellen bij Babysun

Welk kind houdt er niet van kokkerellen? Veel van deze kinderen konden een jaar geleden nog geen mes vasthouden. Deels omdat hun ouders hen dat gewoon niet toestonden. Nu kunnen ze mes, vork en lepel gebruiken. En kunnen ze hun eigen sandwich maken.

Sporten met Babysun vlakbij het strand

Een schoolreisje is een dag om naar uit te kijken. Ook hier! Een nachtelijke rit naar de zee. Na de lange rit genieten ze van de verschillende sportieve en creatieve workshops en de gezelligheid en vrijheid.

Bestuursleden van de Oekraïne Zending bezoeken het centrum graag als ze in Rivne zijn en dragen het werk van initiatiefnemers Vitaly en Lena Korsunsky dan ook een warm hart toe. Particulieren die deze organisatie financieel willen steunen kunnen dat doen via de website of een gift over te maken op het rekeningnummer van de Oekraïne Zending.

NL43 RABO 0325 771 065 ovv Baby Sun

Zie ook het tekst- en video interview met Vitaly Korsunsky in dit bericht.

« Terug naar Oekraïne Zending