MENU

Sociale projecten

Op dit moment draaien er in Oekraïne een aantal projecten die door Oekraïne Zending worden gesteund en begeleid.

 • The Right Way
  Betreft een jaarlijkse steun aan de verslavingskliniek in Rivne/Bronniki. Het land gaat gebukt onder moeiten: prijzen stijgen, hoge werkloosheid, armoede en nu ook nog de oorlog. Het Oekraïense volk kampt met verslavingen van generatie op generatie. De grootste vijanden: drank, drugs en aids. Een lichtpuntje in dit alles is de niet aflatende ijver van Vitaly Korsunsky, Oleg Kolbach en hun team om verslaafde mensen te wijzen op een zinvoller bestaan; de juiste weg uit de uitzichtloze spiraal van verslaving. Met de 12+ therapie en een goed rehabilitatieprogramma laten zij Gods liefde zien aan hun (verslaafde) medemens. Ds. Wasja Pylypenko is als bestuurslid en pastor verbonden aan The Right Way.
 • Baby Sun
  In Rivne is in het verleden meermalen aandacht geweest voor een project voor kinderen met het Down syndroom. Op dit moment loopt ook het project Baby Sun, gestart door de families Valysenko en Korsunky. Waar in het verleden kinderen met Down na de geboorte bij de ouders werden weggehaald en in klinieken gestopt, is het tij op dat vlak gelukkig veranderd.
  Lees ook het persoonlijke verhaal van moeder Svetlana en haar dochter Maria! Zie ook de speciale projectpagina
  https://verrenaasten.nl/het-verhaal-van-maria
 • Radist
  In het restaurant en de keuken van Radist is het anders dan gewoon. De koks en de bediening bestaan uit kinderen van een basisschool uit Kiev. Ze houden van lekker eten, willen graag onder de mensen zijn en dingen in de praktijk leren. In en de keuken en het restaurant benutten de kinderen hun talenten. Hier wordt gekookt en bedient voor hun toekomst. Dát motiveert. Zie ook de speciale projectpagina
« Terug naar Oekraïne Zending