MENU

YouSee

Reizen met een betekenis

YouSee is een onderdeel van Oekraïnezending en coördineert groepsreizen naar Oekraïne. Een YouSee reis staat in het teken van drie O’s:

  • Ondersteunen     van zendingswerk en Oekraïense kerken
  • Ontmoeten          van Oekraïense christenen
  • Omarmen            ambassadeur Oekraïnezending na de reis

Deze drie O’s zorgen ervoor dat je reis allereerst in het teken staat van Gods werk in de wereld. Want met een YouSee reis ontdek je een stukje van Gods werk in de wereld. We hebben ons hierbij laten inspireren door het boek ‘When helping hurts’, hieronder vind je een voor ons belangrijke uitspraak uit dat boek.

‘Wij brengen Christus niet naar de financieel arme gemeenschappen. Hij is actief in die gemeenschappen sinds de schepping van de wereld, en Hij houdt hen in stand door zijn krachtige woord (Heb. 1:3). Een belangrijk onderdeel van het werken in andere gemeenschappen is het werk ontdekken dat God daar al een lange tijd doet.’

© When helping hurts, B. Fikkert, S. Corbet e.a.

Discover Gods work in Ukraine

Daarom is de slogan van YouSee: discover Gods work in Ukraine!

We noemen YouSee reizen ook wel ontmoetingsreizen omdat ontmoeting met christenen, kerken en kerkplanters in Oekraïne zoveel betekent. Je raakt bemoedigd en geïnspireerd wanneer je ziet hoe christenen in Oekraïne leven en God dienen.

Andersom is het voor Oekraïners erg bijzonder dat jij als Nederlander investeert om bij hen op bezoek te komen. Alleen je aanwezigheid betekent al veel voor de kleine christelijke gemeenschappen waar je contact mee hebt. Ook kun je kerken helpen om meer bekendheid in hun omgeving te verkrijgen. Zo help je mee aan het werk dat Oekraïense kerken doen. Zo kun je ontdekken hoe God werkt in de wereld, ook in Oekraïne en in jouw eigen leven.

Daar ga je dan!

Als groep heb je naar dit moment toegeleefd. En als het echt wordt blijkt het toch weer anders dan je je had voorgesteld. Om je heen zie je het landschap veranderen, de wegen worden slechter en de geuren en kleuren veranderen. Je voelt de handdruk van de Oekraïense pastor die je welkom heet, je eet Oekraïense dik belegde boterhammen bij de picknick met de gastvrije gemeente. Je hoort de stemmen van weeskinderen wanneer je ze komt opzoeken in het weeshuis. Je ruikt de doordringende geur van hun ongewassen kleding en je speelt een balspel met ze. Je praat met plaatselijke jongeren over Jezus en wat Hij voor hen betekent. Je rijdt door graanvelden en drinkt je eerste (en vast ook laatste) glaasje kvas bij een stalletje langs de weg. En aan het eind van je bijzondere week neem je afscheid van nieuwe vrienden en broers en zussen in je geloof. Je bent hen en het Oekraïense land anders gaan bekijken en hebt gezien hoe God aan het werk is met hen en met jou.

Dát is een YouSee reis.

Contact

Heeft u een vraag voor ons? Mail ons op  yousee@xs4all.nl

Website:  www.oekrainezending.nl/YouSee
Facebook:  YouSeeNews
Twitter:  @YouSeeTweets
YouTube:  https://www.youtube.com/user/youseetvchannel

N.B.: uiteraard zijn er in de huidige situatie van oorlog geen reizen van YouSee mogelijk

« Terug naar Oekraïne Zending