Om te doen: wanneer je ’s ochtends wakker wordt

C.S. Lewis schrijft in zijn boek ‘Mere Christianity’: luister naar de Heilige Geest!
“Het exacte moment dat je wakker wordt begint het al. Al je wensen, hoop en zorgen voor de dag die komen gaat haasten zich naar je toe als een wild dier. En de eerste taak die je iedere ochtend hebt is om deze gedachten terug te schuiven, stil te worden en te luisteren naar die andere stem. Die andere stem die je een andere kijk op je leven geeft, en je helpt om dat andere grotere, sterkere en rustigere leven binnen te laten. De gehele dag. Afstand te nemen van je natuurlijk piekeren en zorgen; uit de storm te komen.”

“We zijn druk, we worden overweldigd, we zijn gestrest en bang. We luisteren naar onze ellenlange to-do lijsten, onze welwillende vrienden, en onszelf. De christen die leeft in de wereld van vandaag – degene die werkelijk voor Christus wil leven – pauzeert even om te luisteren naar de Heilige Geest, elk moment van iedere dag. Ze houdt op met alle drukte en blijft kalm, zelfs in alle chaos.” (Bron: Holly Mthethwa via crosswalk.com)

  • Voel jij ook, net als Rommell uit Venezuela uit het getuigenis in de nieuwsbrief, dankbaarheid voor (voor ons) normale dingen? Zoals een eigen bed, eten in je buik en jouw recht om te stemmen.
    Tip: begin een week de dag met drie dingen waarvoor je dankbaar bent. Vertel dit ook aan God. Bedenk vervolgens één persoon in jouw omgeving die deze dankpunten (of dankpunt) niet kan uitspreken en bid voor hem of haar.