Online editie Missie VONK van Verre Naasten geslaagd

Afgelopen nacht (vrijdag 17 op zaterdag 18 september) organiseerde mission-organisatie Verre Naasten de vijfde, online editie van Missie VONK. Tijdens Missie VONK slaan teams uit verschillende kerken een nachtje over en laten zich daarbij sponsoren voor het goede doel. Samen zamelden de bijna 30 deelnemende teams vannacht het prachtige bedrag van 39.233 euro in voor het werk van evangelisten wereldwijd!

De vijfde editie van Missie VONK was een bijzondere editie, want de teams speelden het spel allemaal vanaf een eigen locatie, van Buitenpost tot Utrecht. Na het online aftellen op vrijdagavond 20.00 uur, kregen de teams de opdracht om een grote kartonnen doos van 1 kubieke meter op te halen. Deze ‘ark van het verbond’ vormde vervolgens de rode draad bij alle opdrachten, aangestuurd via filmpjes op een speciale actiewebsite. Allerlei challenges kwamen voorbij: stenen tafelen breken, met de ark door een sloot, sprinkhanen eten en brieven schrijven aan elkaar. Ook waren er ’s nachts live gesprekken met evangelisten uit Marokko en India, vol bemoediging voor elkaar.

Directeur Klaas Harink, samen met Roelfke en Simon Hulshof van Vindingrijk, de bedenkers van het spelconcept

Zaterdagochtend om 8.00 uur werd Missie VONK 2021 afgesloten. Team Kingsquad uit Zwolle wist in de finale de laatste opdracht als snelste te kraken en werd de winnaar. Team Ruggengraat uit Lutten werd eveneens in het zonnetje gezet: zij wisten maar liefst 4.047 euro in te zamelen. Daarna is ook de voorlopige opbrengst bekendgemaakt: 39.233 euro voor het werk van evangelisten wereldwijd.

Verre Naasten

Wereldwijd ondersteunt Verre Naasten, met en namens kerken in Nederland, mission-programma’s en -projecten van kerken en christelijke organisaties in zo’n 30 landen. Centraal staat daarbij de missie: geloof delen wereldwijd, in woorden en daden. Met het organiseren van Missie VONK wil Verre Naasten geloof delen wereldwijd op een aansprekende manier onder de aandacht brengen van kerkleden. Tegelijk wil Verre Naasten met Missie VONK extra inkomsten werven voor het werk van evangelisten wereldwijd.

Foto’s

Check de speciale actie-website voor alle foto’s die de teams vannacht hebben geüpload: https://missievonk2021.nl/instawall.php. Komende week delen we nog meer foto’s. En een uitgebreide aftermovie. Voor nu: welterusten!