Op de fiets voor beter onderwijs in Zuid-Afrika

Na een tocht van 570 kilometer kwamen de fietsers van The Ride on Education op zaterdag 23 juli aan bij in Hoek van Holland. De 27 deelnemers legden, in een week tijd, deze kilometers af om geld in te zamelen voor onderwijsprojecten in Haïti, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Roemenië. Namens Verre Naasten fietsten er 14 deelnemers mee voor een studiebeurs in Zuid-Afrika.

The Ride on Education

The Ride on Education vond dit jaar voor de tiende keer plaats. Na Schotland, Denemarken, Nederland en Frankrijk koersen de fietsers deze editie van de Duitse stad Koblenz naar Hoek van Holland, langs de Rijn. Inmiddels zijn er al tienduizenden euro’s verzameld voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Dit jaar laten fietsers zich sponsoren voor onderwijsprojecten in Haïti, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Roemenië. Op zaterdag 23 juli finishen de fietsers in Hoek van Holland, met 570 kilometer in benen.

Toekomstkansen voor jongeren in Zuid-Afrika

De veertien fietsers voor Verre Naasten zetten zich in voor het Thusano Studiefonds in Zuid-Afrika. Thusano betekent ‘helpende hand’. En dat is precies wat Thusano doet: arme jongeren in en rond Pretoria een helpende hand bieden met een studiebeurs, plus een stuk begeleiding voor, tijdens en na hun studie aan een universiteit of vakschool. Dat gaat om allerlei verschillende opleidingen en beroepen, van verpleegkundige tot brandweerman en van onderwijskunde tot grafisch design. Ook springt Thusano regelmatig bij om jongeren te helpen het rijbewijs te halen.