Organiseer een Micha Cursus

Leeggeviste oceanen, spijkerbroeken waar bloed aan kleeft, eenzame mensen bij jou in de straat en bergen giftig afval in Gods schepping… Wie het nieuws volgt, zou er somber van worden. Want wat kun je doen en waar moet je beginnen? ‘Ach mens’, zegt de Bijbelse profeet Micha, ‘je weet toch allang wat goed is, en wat God van je vraagt. Het is zo eenvoudig! Het is niets anders dan dit:

‘Recht doen, trouw zijn, en nederig Gods weg gaan.’

‘Precies!’ zegt Jezus een paar honderd jaar later. ‘Het gaat om het zoeken van mijn Koninkrijk en mijn gerechtigheid. Als je dat doet, hoef je je nergens meer zorgen om te maken.’

Micha Cursus

De Micha Cursus gaat over recht doen en het zoeken van gerechtigheid. Samen met anderen denk je na over jouw rol in deze wereld. Jouw aandeel in Gods Koninkrijk. Je gaat aan de slag met onderwerpen als zorgen voor mensen om je heen en voor de schepping, duurzaam en eerlijk handelen in deze wereld en jouw talenten en mogelijkheden om recht te zetten wat krom is

Speciale editie: kerk in je buurt

Samen met Diaconaal Steunpunt, Missionair Steunpunt zijn we partner van Micha Nederland, waarbij we ernaar verlangen dat kerken groeien in het delen van geloof, hoop en liefde, dichtbij en ver weg. De Micha Cursus is daarin een prachtig hulpmiddel om kerken te inspireren en te ondersteunen om diaconaal-missionair actief te zijn/worden in de samenleving. Vandaar ook dat we samen – in co-branding – een speciale editie van de Micha Cursus hebben uitgegeven. En dat we samen de bijpassende, online themamodule ‘Kerk in je buurt’ ontwikkelden, waarin je als geloofsgemeenschap wordt aangemoedigd concrete en lokale stappen te zetten.

Deze keuzemodule (bijeenkomst 6) is het best geschikt voor mensen die samen optrekken in een kerk, of samen passie hebben voor een groep of activiteit in een buurt, of samen in een bepaalde buurt wonen of elkaar willen helpen in de eigen buurt het koninkrijk van God meer vorm te geven.

Organiseer de Micha Cursus

Heb je zin om mee te doen? Je kunt gelijk aan de slag! Het mooiste is om het samen te doen. Bijvoorbeeld met jouw kerk, Bijbelkring of vriendengroep. Je kunt de Micha Cursus eenvoudig organiseren met behulp van een online instructie.

Bestel onze speciale editie via de site van het Diaconaal Steunpunt. Klik daarvoor op de button hieronder.