MENU

Over ons

Doe mee met jouw kerk

Onze aanpak

Onze missie is: geloof delen wereldwijd. Om dat te bereiken, werken we samen met lokale kerken en organisaties in het buitenland die daar volop mee bezig zijn, en geloof delen in woord en daad.

Inmiddels ondersteunen onze Nederlandse supportkerken programma’s van vijftig kerken en lokale instanties in ruim dertig landen wereldwijd! Dat doen zij in samenwerking met Verre Naasten. Dat zijn programma’s waarmee lokale kerken in hun directe omgeving, in woord en daad het geloof willen delen. We maken een onderscheid tussen vijf ‘soorten’ programma’s:

  • Kerkelijk opbouwwerk
  • Evangelisatie door lokale kerken
  • Diaconale projecten
  • Training & onderwijs
  • Noodhulp

Effect

De Nederlandse kerken ondersteunen deze programma’s samen met Verre Naasten. Dat doen we met kennis, mensen en financiële middelen. We vinden capaciteitsopbouw erg belangrijk: we bouwen aan sterke, zelfstandig functionerende kerken en organisaties. Dat betekent dat we vooral in mensen investeren (door training en opleiding). Zo willen we ervoor zorgen dat -in afhankelijkheid van onze Heer- het bereik, het effect en de duurzaamheid van het mission-werk zo groot mogelijk is.

Achterban

De betrokkenheid van onze achterban is onmisbaar voor het uitvoeren van onze missie ‘geloof delen wereldwijd’. Daarom is het stimuleren en vergroten van die betrokkenheid voor ons een belangrijke doelstelling.