Podcast: 7 dagen bewust mee danken met Sri Lanka!

Komende woensdag 6 november houden veel kerken weer een Dankdag-dienst. “Een mooi moment in het kerkelijk jaar om over de grenzen van je eigen kerk en land heen te kijken”, stelt Verre Naasten-directeur Klaas Harink. “Immers, hoe mooi is het om mee te danken met broers en zussen wereldwijd, voor het goede dat zij van God krijgen?” Om kerkleden te helpen bij zo’n wereldwijde blik op Dankdag, lanceren wij tussen 4 en 10 november 2019 een speciale 7-daagse Dankdag-podcast. De podcast sluit aan bij het collectedoel dat wij met Dankdag naar voren schuiven: de lokale hulpverleningsorganisatie LEADS in Sri Lanka.

Nieuwe hoop!

Kindermisbruik is een groot probleem in Sri Lanka. Naar verwachting krijgt één op de drie kinderen in de eilandstaat met misbruik, mishandeling of verwaarlozing te maken. Daar komt bij dat de overheid nauwelijks vangnetten heeft voor de misbruikte en beschadigde kinderen. Gelukkig betekent dit niet dat er niets gebeurt. Gedreven door Jezus’ liefde, ontfermt LEADS zich over deze kinderen. In de therapiecentra van LEADS vinden de kinderen een veilige plek en krijgen zij therapie, begeleiding, zorg en liefde. Zo kunnen zij een start maken met hun herstel en werken aan nieuwe hoop. Dat geeft reden om te danken!

Inspiratiereis naar Sri Lanka

Alinde Brandsma (22) uit Zwolle maakte dit voorjaar via Verre Naasten een ‘inspiratiereis’ naar Sri Lanka. Zes weken mocht ze meelopen bij LEADS en ervaren wat de organisatie doet in de strijd tegen kindermishandeling en -misbruik. Daarover vertelt ze in de Dankdag-podcast, die uit zeven afleveringen bestaat. Daarin deelt Alinde haar ervaringen in Sri Lanka – in het bijzonder bij LEADS – met de luisteraars. “De podcast is een mooi middel om een week lang bewust bezig te zijn met dankbaarheid”, legt Gertjan Bijzet, communicatiemedewerker bij Verre Naasten, uit. Hij interviewde Alinde voor de podcast. “Haar belevenissen laten je zien hoe je in de rauwheid van dit leven tóch lichtpuntjes en momenten van hoop kunt vinden. Momenten van grote dankbaarheid, ook al zijn daarmee niet alle problemen ineens weg.”

Geloof delen wereldwijd

Het is mogelijk om de podcast te beluisteren via WhatsApp. Klik hier voor de aanmeldmogelijkheid. Op de betreffende pagina wordt tussen 4 en 10 november bovendien iedere dag een nieuwe aflevering van de podcast geüpload. Verre Naasten ondersteunt wereldwijd, met en namens Nederlandse kerken, mission-programma’s en -projecten in zo’n 30 landen. De programma’s en projecten worden uitgevoerd door tientallen mission-partners: kerken, zorginstellingen, theologische opleidingen en andere organisaties. Centraal staat de missie van Verre Naasten: geloof delen wereldwijd, in woorden én daden.