Presentatie nieuwe Indonesische kijk- en vertelbijbel

CeriA-bijbel 2019Op zondag 29 september 2019 presenteert Indonesië Mission | Verre Naasten een tweede, nieuwe Indonesische kijk- en vertelbijbel. Deze ‘beeldbijbel’ is ontstaan in het CeriA-vertelprogramma in Indonesië en de eerste druk rolde dit voorjaar van de pers. Kerken die zijn aangesloten bij Indonesië Mission (GKv’s in Overijssel en de Noordoostpolder) is gevraagd om in één van de diensten op 29 september een moment te creëren waarop de Indonesische vertelbijbel aan de kerkgemeente kan worden overhandigd. Alle overhandigde bijbels krijgen een handige Nederlandse inlegger. Die maakt het gebruik van de CeriA-bijbel mogelijk binnen het kinderwerk van de gemeente. Een mooie kans om bezig te gaan met ‘geloof delen wereldwijd’!

Vertel met plezier

CeriA is de afkorting van: Ceritalah Isi Alkitab en betekent letterlijk: vertel de Bijbel. Daarbij heeft het zelfstandige woord ‘ceria’ de betekenis: vrolijk! Anders gezegd: vertel met plezier en enthousiasme over de God van de Bijbel. Het CeriA-project zoekt aansluiting bij de eeuwenlange cultuur van verhalen vertellen in Indonesië. Zo’n twintig jaar geleden startte CeriA met de uitgave van Indonesisch versie van de bekende Nederlandse kijkbijbel van illustrator Kees de Kort. Deze vertaling met de titel ‘Kabar Baik CeriA’ (Good news for children) wordt nog steeds veel gebruikt op (zondags)scholen in Indonesië. De afgelopen tijd werd een nieuwe Indonesische kijk- en vertelbijbel ontwikkeld.

CeriA-bijbel 2019Prachtige mogelijkeden

De nieuwe veelkleurige ‘beeldbijbel’ bevat 30 Bijbelverhalen in het Indonesisch en Engels, met prachtige illustraties van Indonesische kunstenaars, die de vertelling ondersteunen. Behalve het ontwikkelen van vertelbijbels richt het CeriA-project zich op het trainen van goede vertellers. Dit gebeurt via het train-de-trainer-principe, waarbij getrainde vertellers nieuwe vertellers opleiden. Dit biedt, samen met de vertelbijbels, prachtige mogelijkheden om mensen in aanraking te brengen met de bijbelverhalen!

Materialen

Voor de presentatie/overhandiging van de nieuwe kijk- en vertelbijbel van CeriA zijn diverse materialen beschikbaar (PowerPoint, kinderwerkje, filmpjes). Je kunt deze downloaden op de website van Indonesië Mission (klik hier). Bevindt jouw kerk zich niet in Overijssel of de Noordoostpolder, maar heb je ook interesse in een mission-dienst rond het werk van CeriA? Je leest hier wat de mogelijkheden zijn! Neem bij vragen gerust contact op met Anja Mijnheer via: a.mijnheer@verrenaasten.nl of 038-427 04 12.

Geef een gift voor CeriA!

Wil jij een bijdrage leveren aan het vertalen en verspreiden van (vertel)bijbels in Indonesië? Graag! Bij een gift van 31 euro of meer voor het CeriA-project krijg je een exemplaar van de nieuwe kijk- en vertelbijbel (mét Nederlandse inlegger) cadeau! Zolang de voorraad strekt. Gebruik de onderstaande button voor het geven van jouw gift en voor het achterlaten van je gegevens.