MENU

Burkina Faso

Burkina Faso ligt in West-Afrika. Zoals de meeste landen in deze regio, is Burkina Faso erg arm. Een groot gedeelte van de bevolking hangt de traditionele Afrikaanse religie aan. Ook de islam is sterk aanwezig. De laatste jaren is er regelmatig sprake van geweld tegen christenen.

Eglise de la Nouvelle Alliance

De Eglise de la Nouvelle Alliance (Kerk van het Nieuwe Verbond) is een jonge gemeente met oog voor haar omgeving, in het bijzonder voor hen die Jezus Christus niet kennen. Met hulp van West-Afrika Mission heeft ze twee evangelisten uitgezonden naar de wijk Tanlarguin in de hoofdstad Ouagadougou. Binnen drie jaar hopen ze daar een gemeente te stichten, die ook zelf het evangelie verder brengt en van betekenis is voor de mensen in haar omgeving.

De Eglise de la Nouvelle Alliance (Kerk van het Nieuwe Verbond) is een jonge gemeente met oog voor haar omgeving, in het bijzonder voor hen die Jezus Christus niet kennen. Deze kerk mag dan jong zijn, maar zij is missionair. Door missiewerk breidde het aantal gemeentes zich in de afgelopen decennia uit. Er is bijvoorbeeld een zustergemeente in Koudougou (100 km ten westen van Ouagadougou) en een kerk in Manga (100 km ten oosten van Ouagadougou). Een andere zustergemeente bevindt zich in Ivoorkust binnen de Burkinese gemeenschap. In 2023 lieten 67 mensen zich dopen. Inmiddels telt de kerk 6 verschillende gemeentes, een prachtig gevolg van onder andere evangelieverspreiding via radio-uitzendingen. Vrouwen spelen een belangrijke rol in de gemeente. In 2023 ontmoetten vrouwen uit diverse gemeentes elkaar voor het eerst op een conferentie om elkaar te versterken en te bemoedigen.

« Terug naar Projecten en partners
Steun de kerk in Burkina Faso