MENU

Centraal-Afrikaanse Republiek

De Centraal Afrikaanse Republiek is rijk aan grondstoffen, prachtige natuur en prachtige mensen. Ondanks dat bungelt het land helemaal onderaan de Human Development Index (HDI). Het aantal kindhuwelijken en het sterftecijfer rond geboorte is enorm. Al tientallen jaren wordt het land geteisterd door conflict. Helaas grijpen politici het verschil in etniciteit en religie vaak aan om mensen tegen elkaar op te zetten. Het evangelie maakt in deze context het verschil.

Utrecht Mission | Verre Naasten ondersteunt een aantal projecten in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Faculte de Theologie Evangelique de Bangui

In de Centraal-Afrikaanse Republiek, in de stad Bangui, ondersteunt Utrecht Mission | Verre Naasten FATEB, een bijbelgetrouwe theologische universiteit. Op de Faculte de Theologie Evangelique de Bangui (FATEB) studeren bevlogen christenen die graag hun geloof willen delen met anderen. De studenten en docenten komen niet alleen uit Midden–Afrika maar ook uit de omliggende Franstalige landen. Vanwege de onrust in de Centraal-Afrikaanse Republiek is FATEB gedeeltelijk uitgeweken naar het buurland Kameroen. Op die manier kunnen de internationale studenten op een veilige plek hun studie vervolgen.

Missionwerk onder Pygmeeën

De Centraal–Afrikaanse Republiek herbergt een van de oudste beschavingen ter wereld: de Pygmeeën. De Pygmeeën houden van hun leefomgeving, het equatoriaal regenwoud, als van hun eigen lichaam. Helaas worden ze in hun bestaan bedreigd door zowel houtkap- en mijnbedrijven als de natuurbeschermingsorganisaties. Veel Pygmeeën zitten in een negatieve spiraal van uitbuiting en misbruik, minderwaardigheidsgevoel, verslaving, diefstal en geweld. Evangelisten die onder de pygmeeën werken hebben het niet makkelijk. Utrecht Mission | Verre Naasten geeft de evangelisten een steuntje in de rug.

« Terug naar Projecten en partners
Steun projecten in de Centraal-Afrikaanse Republiek