MENU

India

In het immens grote en sterk hindoeïstische India wonen veel mensen die het Evangelie nog nooit gehoord hebben. Christenen vormen er met 2% een echte minderheid. Toch weerhoudt dat hen er niet van het geloof te delen met anderen!

In een land vol armoede en onrecht, getuigen zij in woord en daad van Gods liefde en reddingsplan. En met succes: de kerken in India groeien hard! In Noord- en Midden-India ondersteunt India Mission | Verre Naasten verschillende partners en projecten. Hieronder vind je meer informatie over onze partners en projecten.

« Terug naar Projecten en partners

Emmanuel Hospital Association

In verschillende arme (plattelands)gebieden van India werkt de Emmanuel Hospital Association (EHA), een koepelorganisatie van 20 christelijke ziekenhuizen, aan verbetering van de levensomstandigheden door middel van zo’n 40 community-projecten. Liefdevol zetten werkers van de EHA zich in voor hun naasten, om zo in woord en daad te getuigen van Jezus’ liefde. India Mission | Verre Naasten ondersteunt dit werk.

Lees verder

Kerken in Madhya Pradesh

In de Centraal-Indiase provincie Madhya Pradesh ligt een kerkverband dat zich richt op scholing, kerkplanting en training. In de staten Madhay Pradesh en Maharastra worden nieuwe gemeenten gesticht door mensen die zelf recent tot geloof in Jezus zijn gekomen.

Lees meer

Kerken in Delhi

Voor elke inwoner van New Delhi een gemeente die te voet bereikbaar is. Dat is het uiteindelijke doel van de een groep kerken in deze miljoenenstad. Ze willen in 25 jaar tijd op 23 locaties kerken planten in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Lees meer

Theologische opleiding in Noord-India

In het noorden van India ligt Dehra Dun. Daar worden bevlogen mannen en vrouwen opgeleid die predikant of evangelist willen worden in India of andere delen van Azië. Op deze opleiding zitten ongeveer 100 studenten, waarvan elk jaar zo’n 30 studenten een studiebeurs ontvangen via India Mission | Verre Naasten.

Lees meer

Kerken in Darjeeling

In het Noordoosten van India, aan de voet van het Himalaya-gebergte, werkt India Mission | Verre Naasten samen met een enthousiaste, missionaire kerk die in woord en daad getuigt van Gods liefde. Deze groep kerken is in de afgelopen decennia gegroeid tot 40 gemeenten. Dit komt mede door de vrucht van het evangelisatiewerk van de missionaire vleugel van deze kerken.

Lees meer

Kerken in Manipur

Van zeven families in 1979, tot ruim 12.000 gemeenteleden nu. Dat is hoe de kerk groeit in Noordoost-India. De kerken in deze regio zetten zich heel actief in voor evangelisatie. Zo werken er 55 evangelisten in vier staten in Noordoost-India én in buurland Myanmar.

Lees meer
Steun de kerken in India