MENU

India

In het grote, multiculturele en multireligieuze India wonen veel mensen die het Evangelie nog nooit gehoord hebben. Christenen vormen een minderheid, maar dit weerhoudt hen er niet van om op allerlei manieren actief te zijn in de samenleving.

 

In een land, waarin superrijken wonen, maar ook armoede en onrecht aan de orde van de dag zijn, getuigen zij in woord en daad van Gods liefde en reddingsplan. En dat is niet zonder gevolgen: de kerken in India groeien hard en mogen van betekenis zijn in hun omgeving! In Noord en Midden-India ondersteunt India Mission | Verre Naasten verschillende partners en projecten. Hieronder vind je meer informatie over onze partners en projecten.

« Terug naar Projecten en partners

Emmanuel Hospital Association

In verschillende arme (plattelands)gebieden van India werkt de Emmanuel Hospital Association (EHA), een koepelorganisatie van rond de 20 christelijke ziekenhuizen, aan verbetering van de levensomstandigheden door middel van zo’n 40 community-projecten. Liefdevol zetten werkers van de EHA zich in voor hun naasten, om zo in woord en daad te getuigen van Jezus’ liefde. India Mission | Verre Naasten ondersteunt dit werk.

Lees verder

Kerken in Madhya Pradesh

In de Centraal-Indiase provincie Madhya Pradesh ligt een kerkverband dat zich richt op scholing, kerkgroei en training.

Lees meer

Theologische opleiding in Noord-India

In het noorden van India ligt Dehra Dun. Daar worden bevlogen mannen en vrouwen opgeleid die predikant of evangelist willen worden in India of andere delen van Azië. Op deze opleiding zitten ongeveer 100 studenten, waarvan elk jaar zo’n 25 studenten een studiebeurs ontvangen via India Mission | Verre Naasten.

Lees meer

Kerken in Darjeeling

In het Noordoosten van India, aan de voet van het Himalaya-gebergte, werkt India Mission | Verre Naasten samen met een enthousiaste, missionaire kerk die in woord en daad getuigt van Gods liefde. Deze groep kerken is in de afgelopen decennia gegroeid tot 40 gemeenten.

Lees meer

Kerken in Manipur

Van zeven families in 1979, tot ruim 12.000 gemeenteleden nu. Dat is hoe de kerk groeit in Noordoost-India. De kerken in deze regio zetten zich heel actief in voor evangelisatie. Zo werken er 55 evangelisten in vier staten in Noordoost-India én in buurland Myanmar.

Lees meer
Steun de kerken in India