MENU

Gereformeerde kerken Soemba

De GGRI (gereformeerde kerken van Indonesië) heeft gemeenten in de provincie NTT, in het oostelijke deel van Soemba, op het eilandje Savoe en in Kupang. De GGRI-NTT is jaren gesteund bij het versterken van de zelfstandigheid van het kerkverband. Nu zijn er nog twee projecten waaraan een bijdrage wordt gegeven.

Yakerrsum

Yakerrsum is een landbouwontwikkelingsorganisatie die verbonden is aan de kerk. Yakerrsum begeleidt groepen boeren en stimuleert hen om goede landbouw– en veeteeltmethoden toe te passen. Het achterliggende doel is het creëren van voedselzekerheid en voldoende inkomsten voor gezinnen, zodat de school, gezondheidszorg en het kerkenwerk bekostigd kunnen worden. Yakerrsum werkt in dorpen, waar ook een gemeente of samenkomst van de GGRI-NTT is. Door middel van het werk met de boeren, worden ook mensen van buiten de kerk bereikt. Zo speelt de landbouwdienstverlening een rol in het verspreiden van het goede nieuws.

CeriA-team

Op Soemba is een team getraind om de CeriA vertelmethode verder te brengen. Dit team zorgt voor verspreiding van de materialen en traint zondagschool-leiders in het gebruik van de CeriA-vertelmethode.

« Terug naar Projecten en partners