MENU

Kameroen

Door een koloniaal verleden bestaat Kameroen uit een Engels deel en een Frans deel. Tussen gebieden en bevolkingsgroepen zijn continue spanningen. In het noorden van Kameroen hebben extremistische islamitische groeperingen Boko Haram en Fulani grote invloed.

Utrecht Mission | Verre Naasten steunt in Kameroen een brede christelijke universiteit. Het Universitair instituut voor internationale ontwikkeling (IUDI) is een universiteit en tegelijk een beweging van bevlogen christenen. Naast een theologische afdeling heeft IUDI ook andere opleidingen in huis, zoals management en onderwijskunde.

IUDI heeft een centrum in Mokolo, in het noorden van Kameroen. In dit gebied zijn er regelmatig aanslagen door Boko Haram. Veel mensen slaan op de vlucht en ook christelijke dominees, die een belangrijk doelwit zijn voor Boko Haram, zoeken hun veiligheid op een andere plek in het land. In deze situatie blijft IUDI de ogen gericht houden op de Heer. Het werk op de theologische universiteit blijft doorgaan. Utrecht Mission | Verre Naasten ondersteunt dit werk.

Afstandsonderwijs

IUDI heeft ook een programma afstandsonderwijs op universitair niveau. Via internet volgen meer dan 250 studenten uit heel Afrika modules. Daardoor is het universitaire onderwijs op christelijke grondslag voor hen toegankelijk.

« Terug naar Projecten en partners
Steun de christelijke universiteit in Kameroen