MENU

Myanmar

Myanmar is een land in Azië en het grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het land is meer dan 16 keer zo groot als Nederland en telt zo’n 56 miljoen inwoners. De meesten daarvan zijn boeddhist.

Moeilijke omstandigheden

Onze partner in Myanmar is de Reformed Presbyterian Churches Fellowship in Myanmar (RPCFM-kerken). De kerken van RPCFM leven in een door boeddhisme gedomineerde samenleving, daarnaast zijn de meeste kerken erg arm. Beide factoren zorgen voor moeilijke omstandigheden voor de kerken. Tegelijk is er een grote missionaire gedrevenheid en zijn kerken actief bezig om Gods goede nieuws in woord en daad te verspreiden in Myanmar.

Kerkplantingswerk

Verre Naasten heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan literatuur (vertalen en uitbrengen catechismus), training en bemoediging van kerkleiders (TLT, lokale bezoeken en toerusting van evangelisten, deelname Internationale Cursus, deelname training No Other Name). Daarnaast dragen wij bij aan projecten voor evangelisatie en herstelwerk (o.a. herstel huizen zendelingen en kerkbouw). Voor de kerk in Myanmar is het lokale kerkplantingswerk een essentiële taak. Ook het financieel ondersteunen van kerkleden na de overstromingen ziet RPCFM als een belangrijke taak van de kerk. Met name in de gebieden waar de overheid en andere organisaties niet actief betrokken zijn bij herstelwerkzaamheden.

« Terug naar Projecten en partners
Steun kerkplanting in Myanmar