MENU

You may be the only Bible some person ever reads…

Tien jaar terug was Musa Hlatshwayo als jeugdwerker betrokken bij de diaconale organisatie Sizanani en deed hij een opleiding om mensen bewust te maken van HIV en aids. Tegenwoordig werkt hij in de kerk, als lerend ouderling in de kerk van Munywana. De ervaringen die hij destijds opdeed, komen ook nu van pas. En dat is maar goed ook; de uitdagingen in de provincie KwaZulu-Natal zijn groot.

Kerkbladbericht (Word) Kerkbladbericht (PDF) Collectevideo

Het ligt Musa Hlatshwayo na aan het hart: de kinderen in Munywana, in het Nquthu-district in KwaZulu-Natal (Zuid-Afrika). Bijna elke zondag, en regelmatig op vrijdag, organiseert hij activiteiten om de jeugd over het Evangelie van Jezus Christus te vertellen. Met de beperkte middelen die er beschikbaar zijn, probeert hij de zondagsschool elke keer tot een feestje te maken.

Jij bent het Licht van Jezus!

Tijdens een training die Musa eerder deed bij de organisatie Scripture Union South Afrika, leerde hij dat de houding van jou als christen erg belangrijk is. Want, zo werd tijdens de training gezegd: “You may be the only Bible some person ever reads…” Met andere woorden: iemand zou aan jouw daden en woorden moeten zien dat je een volgeling van Jezus bent. Jij bent misschien de enige Bijbel die iemand ooit leest. Musa heeft deze woorden altijd in zijn hoofd en hart bewaard. En probeert ernaar te leven.

Investering in de toekomst

Voor het jeugdwerk in Munywana zijn maar beperkte middelen beschikbaar. Musa organiseert Bijbellessen in de kerk om de kinderen te vertellen over het werk dat Christus voor hen heeft gedaan. Daarnaast probeert hij jaarlijks een uitje voor hen te organiseren. Afgelopen april was dat naar een prachtig resort in de buurt van Vryheid, met een aquapark, zwembad en restaurant.
De foto’s die Musa stuurde zijn bijna jaloersmakend. Daar wil iedereen wel een poosje verblijven! Toch blijkt de buitenkant mooier dan het in werkelijkheid is. Musa: “Ik had vorig jaar aan de kinderen al een uitje beloofd, maar vanwege geldgebrek was het er niet van gekomen. Toch vind ik het belangrijk om met woorden én daden Gods liefde te laten zien aan de kinderen. Daarom heb ik het uitje naar het zwemparadijs zelf betaald. De kinderen zullen deze dag hun leven lang niet vergeten. En ze zullen zich altijd blijven herinneren wat de kerk voor hun heeft gedaan!”

De NGZN | Verre Naasten is dankbaar voor het zondagsschoolwerk dat er in de Nquthu-kerken gebeurd: mooi hoe Gods liefde in woorden én daden wordt gedeeld met de kinderen. Bid mee dat werkers als Musa Hlatshwayo zich blijven inzetten, juist omdat ‘You may be the only Bible some person ever reads…’

« Terug naar Projecten en partners