MENU

Spanje

Groningen Mission steunt twee kerken binnen de Iglesias Reformadas de España (IRE). In Madrid droegen we financieel bij aan de huur van het kerkgebouw, en in Almuñecar aan hun radio- en internetevangelisatie.

Hoewel veel Spanjaarden erg kritisch tegenover de Rooms–Katholieke kerk staan, heeft de kerk toch veel invloed en macht. De traditionele Spanjaard is dan ook katholiek. Helaas betekent dit zelden een verbondenheid met het evangelie van Jezus Christus. Evangelische en protestantse kerkjes vormen een kleine minderheid die door de Spanjaarden met wantrouwen worden bekeken.

Iglesias Reformadas de España

De NGK steunt al tientallen jaren de Gereformeerde Kerken in Spanje. In het verleden gebeurde dit door de commissie ‘Steun Broederschap Spanje’. Inmiddels is Groningen Mission | Verre Naasten de ondersteunende partner.

De IRE-kerken worden gekenmerkt door een hartelijk verlangen om het evangelie te delen in hun eigen omgeving, ook al zijn ze klein. De predikanten besteden dan ook veel tijd en energie aan evangelisatie. Dominee José de Segovia Barrón van de gemeente in Madrid is ook actief als journalist, zowel voor tijdschriften alsook online. Hij blogt over levensvragen in de moderne cultuur (onder andere popmuziek en film) en het christelijk geloof. Daarnaast geeft hij les op verschillende theologische opleidingen in Spanje en Latijns–Amerika.

De kerk in Almeñucar is partner van gemeente De Hoeksteen Wetsinge-Sauwerd.

De kerk in Madrid is partner van de gemeente in Groningen-Oost.

« Terug naar Projecten en partners
Steun de kerk in Spanje