MENU

Venezuela

Venezuela is in diepe crisis. In de afgelopen jaren trok een groot deel van de bevolking weg uit het land. Miljoenen mensen verlieten hun thuisland. Meer dan 50% van de mensen die er nog wonen, heeft plannen om te vertrekken. Door hoge inflatie zijn dagelijkse boodschappen extreem duur.

Daarnaast is geweld aan de orde van de dag. In deze situatie probeert men in Venezuela kerk te zijn. In Venezuela ondersteunt Drenthe Mission | Verre Naasten de Iglesia Reformada en Venezuela (IRV).

Bloeiend gemeenteleven

Er zijn contacten met de IRV-gemeenten in Valencia, Maracay, Barquisimeto, Acarigua, Quibor en Maracaibo. Deze gemeenten ontwikkelen zich geleidelijk aan. In de relatie met de IRV zijn er telkens weer verrassende ontwikkelingen die duiden op een bloeiend gemeenteleven in de verschillende gemeenten.

Diaconale ondersteuning

Vanwege de crisis in Venezuela hebben we in de afgelopen jaren hoofdzakelijk ingezet op diaconale ondersteuning. Er is geld beschikbaar gesteld voor voedselpakketten, medicijnen, auto-onderdelen etc. De gemeente in Maracay heeft een eigen kerkgebouw met een stuk grond kunnen aanschaffen. Op de grond verbouwt men momenteel groenten, erg welkom in deze moeilijke tijd. De gemeente van Valencia organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen uit de omliggende wijken. Met weinig middelen wordt toch een gezellige middag georganiseerd. Veel mensen in Venezuela zijn hun kerkelijke gemeente kwijtgeraakt, omdat de predikanten naar het buitenland zijn vertrokken. Deze mensen haken nu aan bij de IRV-gemeenten. Hun uitreiken naar de omgeving en kerkleden zonder dak, zorgt voor groei in de gemeenten.

« Terug naar Projecten en partners
Steun de kerk in Venezuela