MENU

Mukhanyo Theological College

Mukhanyo Theological College is een school met grote ambities. Hun wens is dat het aantal christenen en kerken in Afrika groeit; in geloof en aantallen. Daarom is hun missie: goed onderwijs voor christenen in Afrika.

Mukhanyo Theological College omschrijft zichzelf als “Een academische instelling met een missionair hart”. Het is een christelijke academische instelling die diepgaande Bijbeltrainingen biedt aan kerkleiders en mensen die zich willen inzetten voor het evangelie. Verschillende studenten komen door andere projecten van Verre Naasten met de school in aanraking. Zo zijn er studenten van het Thusano Studiebeurzenfonds en van Kind Outreach Christian Trust die opleidingen volgen van het Mukhanyo Theological College. Daarnaast zijn veel studenten lid van de VGKSA.

De school bestaat uit drie campussen en ondersteuningscentra in KwaMhlanga, Pretoria en Johannesburg. Hier worden de volgende opleidingen aangeboden:

  • Certificate in Christian Studies
  • Diploma in Theologie
  • Bachelor in Theologie
  • Bachelor in Onderwijs (PABO)
  • Distance Study Programmes

De opleidingen Certificate in Christian Studies & Diploma in Theologie zijn op afstand te volgen. Zo kunnen studenten die ver weg wonen, toch deze opleiding volgen en afronden.

Uitbreiding

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten steunt het Mukhanyo Theological College sinds 2010. In 2015 is onder verantwoordelijkheid van Mukhanyo en met steun van Verre Naasten het zogenaamde English Teaching College gestart in Pretoria: een christelijke, Engelstalige lerarenopleiding voor het basisonderwijs. Op dit moment ondersteunt Verre Naasten de curriculum-ontwikkeling van diverse studies van Mukhanyo Theological College. Zo wordt het onderwijs op het Mukhanyo Theological College verder ontwikkeld en verbeterd.

Ook de faciliteiten van de campussen in KwaMhlanga en Johannesburg zijn met steun van Verre Naasten uitgebreid, waardoor meer studenten de opleidingen van de school kunnen volgen.

Meer weten over dit project? Klik hier voor de link naar de website van Mukhanyo en hier voor de Facebook-pagina.

« Terug naar Projecten en partners
Steun Mukhanyo Theological College