MENU

Thusano Studiefonds

Zuid-Afrika kampt met een hoge jeugdwerkloosheid. Veel jongeren kunnen geen opleiding volgen doordat zij geld tekortkomen. Het Thusano Studiebeurzenfonds helpt deze jongeren! Dat doen zij door studenten financieel te ondersteunen met de studiebeurs en door trainingen en workshops aan te bieden. Zo hebben tientallen studenten de afgelopen jaren hun studie aan een vakschool, hogeschool of universiteit afgerond en hebben zij een baan gevonden.

‘Elkaar helpen’

Thusano betekent ‘elkaar helpen’. Het Thusano-studiebeurzenfonds ondersteunt VGKSA-jongeren met een studiebeurs en begeleiding voor, tijdens en na hun studie aan een universiteit of vakschool. Het doel van deze financiële ondersteuning is het versterken van de VGKSA-(zendings)gemeenten, zowel fysiek, geestelijk als financieel. Thusano is dankbaar dat in een aantal (zendings)gemeenten oud-Thusano-studenten actief zijn. Tientallen studenten hebben al een (deel)studiebeurs ontvangen: dit zijn onder andere studenten die universiteitsstudies volgen, zoals Onderwijskunde, Medicijnen, Human resource management (HRM) en Bedrijfskunde. Ook zijn studenten ondersteund met vakopleidingen, zoals Verpleegkunde, Middenstandsdiploma, Grafisch Design en Bestuurskunde (openbaar bestuur). De ondersteuning die Thusano biedt, varieert van boekengeld tot collegegeld. Ook kunnen jongeren hun rijbewijs halen met steun van Thusano.

Studiebegeleiding

Elke student krijgt studiebegeleiding door Thusano en door een zelfgekozen mentor.. De mentor is iemand die in de omgeving van de student woont of werkt/studeert en op wie ze kunnen terugvallen bij tegenslagen. Wanneer de studenten een baan hebben, betalen ze hun studiebeurs volledig terug.

Workshops

Er worden verschillende workshops gegeven voor de studenten. Bijvoorbeeld workshops over Christian Worldview (christelijk wereldbeeld), samenwerken met verschillende persoonlijkheden en een workshop over communiceren.

Meer weten?

Klik hier voor een filmpje over dit project!

« Terug naar Projecten en partners
Steun het Thusano Studiefonds