MENU

Zendelingen VGKSA

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten ondersteunt een flink aantal mission-projecten van de Vrye Gereformeerde Kerken in Zuid-Afrika (VGKSA). Dit mission-werk wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Sendings Deputate (SDSA). Dit deputaatschap is  de samenwerkingspartner van Zuid-Afrika Mission.

De SDSA heeft onder andere als taak om de beschikbare financiële middelen, waarvan het overgrote deel uit Nederland afkomstig is via Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten, te verdelen tussen de zendende kerken in Zuid-Afrika. Deze ondersteuning van het VGKSA-zendingswerk vanuit Nederland vindt al meer dan 50 jaar plaats.

Rond Kaapstad en Pretoria zijn in de afgelopen jaren diverse zendingsgemeenten opgestart, waarvan er inmiddels drie zelfstandig zijn: Belhar (bij Kaapstad) en Mamelodi en Soshanguve-Noord (bij Pretoria).

Mission-team

Tegenwoordig werken er 10 zendelingen van de VGKSA in zendingsgemeenten rond Kaapstad en Pretoria: 7 met een eigen gemeente, 2 ondersteuners/coaches en een online zendeling. Dit mission-werk wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Sendingsdeputaten (SDSA). Dit deputaatschap is de samenwerkingspartner van Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten. De SDSA heeft onder andere als taak om de beschikbare financiële middelen, waarvan het overgrote deel van de kerken in Noord-Nederland afkomstig is, te verdelen tussen de zendende kerken in Zuid-Afrika.

 

 

« Terug naar Projecten en partners
Steun de VGKSA zendelingen