U bent hier: >> Baltic Reformed Theological Seminary

Baltic Reformed Theological Seminary

De twee ERCLat gemeentes zijn betrokken bij een seminarie, het Baltic Reformed Theological Seminary (BRTS), samen met de – eveneens kleine – Gereformeerde Kerk van Litouwen. Dit seminarie wil niet alleen predikanten en ouderlingen opleiden, maar ook kerkleden klaarstomen voor hun missionaire taak in de samenleving.

De opleiding bevindt zich nog in de opbouwfase. Een kleine groep studenten is inmiddels onderweg en er wordt nog druk geworven onder andere kerken. Zo wordt er hard gewerkt aan een Schriftgetrouwe opleiding, die hopelijk ook uitstraling krijgt naar andere, meer liberale kerken en naar de Letse maatschappij. Onlangs mochten twee studenten hun studie afsluiten.

Evangelie delen in de maatschappij
Het MA-programma (opleiding Master of Arts in Theology) is erop gericht om mensen die op allerlei plekken in de maatschappij vooropgaan, op te leiden tot goed toegeruste ambassadeurs van de Heer. Zodat zij – op hun beurt – het Evangelie kunnen delen in hun eigen omgeving. Zo is er op de opleiding een arts te vinden, een IT-manager en een accountant.

Vertrouwen op God
“De studies van het seminarie hebben mij richting in mijn leven gegeven. Ik voel me geroepen de Heer te volgen.” Toen Artis Celmins hoorde dat hij theologie kon gaan studeren, nam hij een drastisch besluit: hij stopte direct met zijn baan en ging voor het seminarie werken. “Natuurlijk nam mijn financiële zekerheid daardoor af, maar tegelijk leerde ik meer op God te vertrouwen. In het BRTS programma leren we de genade van Christus steeds beter te begrijpen en daaruit te leven. God houdt ons door zijn genade op de goede weg.” Met de eerste groep van seminariestudenten is een kerkplantingsproject gestart. De gemeente is hard gegroeid, in 12 jaar zijn er meer dan 10 nieuwe families bijgekomen. Artis ziet dat het evangelie sociale verandering brengt. “We hebben een aantal vrienden en familieleden zich zien bekeren. Hun leven is voorgoed veranderd.”


Jouw gift voor dit project is zeer welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Je gift via Ideal wordt afgehandeld via een externe betaal-partner
(Stichting Derdengelden Buckaroo inzake Verre Naasten)