KRR Media

Het evangelie buiten de kerkmuren laten klinken: dát is de missie van christelijke radiostations in Oost-Europa (Hongarije, Oekraïne, Roemenië en Slowakije). Een prachtige manier om mensen te bereiken met Gods woord. En belangrijk werk: het aantal christenen in Oost-Europa neemt snel af en nieuwe generaties groeien op zonder God. 

De evangeliserende radioprogramma’s worden gemaakt door verschillende radiostations: o.a. Agnus Radio in Roemenië, Pulzus Radio in Oekraïne en Europa Radio in Hongarije . Deze radiostations zijn een initiatief van de Hongaars Gereformeerde kerken in Oost-Europa. Hun missie: het evangelie buiten de kerkmuren laten klinken! Naast de radioprogramma’s vinden er ook uitzendingen via internet plaats en worden door de verspreiding van cd’s duizenden luisteraars in verschillende landen bereikt.

Intensief
De diverse radiostations, die zich in eerste instantie allemaal richten op de Hongaarssprekende luisteraars in hun land, werken intensief samen. Ze zijn verenigd in Kárpát-Medencei Református Rádiotanács (KRR), het best te omschrijven als Gereformeerde Mediacommissie voor Hongaarstalig Oost-Europa. Een positieve ontwikkeling van de laatste jaren is, dat deze Hongaarstalige radiostations ook programma’s uitzenden in het Roemeens, Slowaaks of Oekraiens. Zo laten ze zien dat het evangelie ook een brug mag slaan tussen de volken.

Nieuwsgierig?
Maak kennis met de radiostations! Bezoek de Facebookpagina’s van het Roemeense Agnus Radio, Hongaarse Europa Radio of het Oekraïense Pulzus Radio.