U bent hier: >> Marjan Aubrey-Sikkema

Marjan Aubrey-Sikkema

In 2010 voelde zij een groot verlangen om voor langere tijd de zending in te gaan. Ze schrijft: “Ik heb God dit voorgelegd en ben op zoek gegaan. Op een gegeven moment kwam ik een vacature tegen van Wycliffe voor lerares Nederlands in Papoea Nieuw Guinea (PNG), om les te geven aan Nederlandse kinderen van ouders die de Bijbel vertalen in een plaatselijke taalgroep. Ik heb twee maanden gebeden en voelde zoveel vrede, blijdschap en rust, dat het duidelijk voor me was: het was of de Heilige Geest in mij het al wist. Dit is de plek  waar God me hebben wil, waarvoor Hij me heeft gemaakt en klaargemaakt.

Na zes maanden les gegeven te hebben als onderwijzeres Nederlands, opende God een deur voor mij om meer met de bevolking zelf in aanraking te komen en om Zijn Woord te kunnen brengen aan stammen in PNG. Ik kwam in aanraking met SALT (Scripture Application and Leadership Training). SALT is een Bijbelcursus die we houden onder verschillende stammen in PNG en andere landen in de Pacific.

Tijdens deze basis Bijbelcursus zijn we bij de mensen in hun eigen dorp en leggen we uit wat er in de Bijbel staat en stimuleren we de mensen van verschillende taalgroepen de Bijbel te lezen in hun eigen stamtaal.

Het is een training voor dominees en leiders in de gemeenschap die geen verdere mogelijkheden hebben voor dieper onderwijs in Gods Woord. Vaak zijn er geen scholen dichtbij die Gods woord uitleggen en is er geen geld om naar de Bijbelschool te gaan. Daarom komen wij bij de mensen in hun dorp en trainen we vooral de leiders, zodat zij weer het werk kunnen doorgeven aan de mensen van hun taalgroep. Dit is gebaseerd op 2 Timoteüs 2:2.

De tekst uit Openbaring 7:9,10 is mijn drijfveer, om eens de woorden van Johannes werkelijkheid te zien worden: “en zie, ik zie een onafzienbare menigte, die niet te tellen is, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in onze hand staan we voor de troon en voor het Lam. Luid roepen we: ‘De redding komt van onze God die op de troon zit en van het Lam!'”

Wat een toekomst! Daar wil ik mijn hele toekomst aan besteden, dat het getal van die menigte vol wordt!

Ik hoop me voor lange tijd te mogen inzetten in Gods Koninkrijk op het prachtige plekje van de wereld Papoea Nieuw Guinea, met de prachtige mensen daar.

Het is zo geweldig om direct met God samen te werken, niet alleen vóór Hem werken, maar vooral mét Hem werken. Want er is uiteindelijk niks mooier dan jezelf terug te geven aan God, alles bij Hem op het altaar te leggen en (op) te offeren, om Hem te kunnen volgen in alles. Dan wordt het leven een leven in vrijheid en avontuur. Zoals we als zendelingen elkaar zovaak bemoedigd hebben: the safest place is to be in the middle of Gods will. (De veiligste plek om te zijn is in het midden van Gods wil.)”

Zo is Marjan terecht gekomen in Papoea Nieuw Guinea. Meer  inspirerende belevenissen/ervaringen van Marjan staan op: http://marjansikkema.blogspot.nl/.


Jouw gift voor dit project is zeer welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Je gift via Ideal wordt afgehandeld via een externe betaal-partner
(Stichting Derdengelden Buckaroo inzake Verre Naasten)