Myanmar

Myanmar is een land in Azië en grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het land is meer dan 16 keer zo groot als Nederland en telt zo’n 56 miljoen mensen. De meesten daarvan zijn boeddhistisch.

Reformed Presbyterian Churches Fellowship in Myanmar

Onze partner in Myanmar is de Reformed Presbyterian Churches Fellowship in Myanmar (RPCFM-kerken). De kerken van RPCFM leven in een door boeddhisme gedomineerde samenleving, daarnaast zijn de meeste kerken erg arm. Beide zaken leveren moeilijke omstandigheden op voor de kerken. Tegelijk is er een grote missionaire gedrevenheid en zijn de kerken actief bezig om Gods goede nieuws in woorden en daden te verspreiden in Myanmar.

Verre Naasten heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan literatuur (vertalen en uitbrengen catechismus), training en bemoediging van kerkleiders (TLT, lokale bezoeken en toerusting van evangelisten, deelname Internationale Cursus, deelname training No other Name). Daarnaast dragen wij bij aan projecten voor evangelisatie (herstel huizen zendelingen en kerkbouw) en voor rehabilitatie. Voor RPCFM is het lokale kerkplantingswerk een essentiële taak. Ook het financieel ondersteunen van kerkleden na de overstromingen ziet RPCFM als belangrijke taak van de kerk, zeker in de gebieden waar de overheid en andere organisaties niet actief betrokken zijn bij rehabilitatie.

TLT
Met steun van Verre Naasten zijn er TLT-trainingen georganiseerd in Myanmar. De eerste 12 trainers hebben de Timothy Leadership Training afgerond. Zij zijn nu de kerkleden en -leiders in hun eigen dorpen aan het trainen, die deze trainingen gebruiken om het leiderschap binnen hun kerken en gemeenschappen te versterken.