MENU

Psychiater van TRW overleden

We vragen vandaag om speciaal gebed na het overlijden van een van onze bedieningsleiders.
Met verdriet willen we het bericht delen over het overlijden van de Dr. Oleg Kolbach uit Rivne van The Right Way.
Kolbach stierf onverwachts aan een hartaanval. Hij was 44.
Kolbach was de medische drijfveer achter het ministerie van The Right Way in Rivne, een afkickcentrum voor drugs- en alcoholmisbruik dat probeert het licht van Jezus Christus in moeilijke levens te brengen. Hij werd in de bediening bijgestaan door co-directeur Vitaly Korsunsky en 16 stafleden.
Oekraïne Zending werkt al vele jaren samen met The Right Way, net als de Luke Society uit Amerika.
“Onze harten zijn bedroefd als we het nieuws over dit verlies ontvangen”, zei Dr. Brent Van Andel, uitvoerend directeur van de Luke Society. “Het is een verwoestende gebeurtenis die we niet helemaal kunnen begrijpen. God heeft echter nog steeds de leiding. We kunnen Hem vertrouwen terwijl we met onze broeders en zusters door deze verschrikkelijke tragedie gaan.”
De afgelopen jaren verleende Oleg Kolbach, een hoog aangeschreven arts, als psychiater ook geestelijke gezondheidszorg in het plaatselijke overheidsziekenhuis.

Dr. Oleg Kolbach van The Right Way met zijn vrouw; hij overleed maart 2023 aan een hartaanval.

Nadat Oleg zijn moeder verloor toen hij nog maar 2 jaar oud was, werd zijn grootvader, een predikant, een belangrijke spirituele invloed voor hem. Dr. Pal Oroszi, regionaal coördinator voor Oost-Europa, zei dat Kolbach altijd het gevoel had dat het zijn levensroeping was om mensen te helpen die aan verslavingen lijden.
“Met de hulp en steun van de Luke Society werd de droom werkelijkheid”, zei Oroszi. “12+ Rehabilitation Centre in Rivne werd de plek zoals de Bethesda waar honderden verslaafde jonge levens clean werden en een kans kregen op een nieuw leven. Oleg hield van deze mensen, begreep hun problemen en was graag bij hen. Bij het 12+Center was hij er altijd als iemand hulp nodig had en als het werk van de ontwenningskliniek moeilijkheden ondervond.’
Oleg laat een vrouw, Irina, na en de kinderen Alexander (10) en Kira (7).
We vragen u om samen met ons te bidden voor de familie Kolbach in deze moeilijke tijd. Bid ook voor de families Korsunsky en Oroszi die rouwen om het verlies van een dierbare vriend.
Bid om wijsheid in de moeilijke vragen rond de toekomst van het werk dat hij deed.